1. Home
  2. Vesti
  3. Mini Electric već ubeležio 11.000 proizvedenih primeraka
Mini Electric već ubeležio 11.000 proizvedenih primeraka
0

Mini Electric već ubeležio 11.000 proizvedenih primeraka

110
0
Podelite sa prijateljima:

Za samo devet meseci proizvodnje Mini Electric uspeo je da stigne do brojke od 11.000 jedinica, od čega je 3.000 automobila završilo na domaćem, britanskom tržištu. 

Potražnja za električnim modelima je sve veća, i uprkos velikoj krizi koja je zadesila automobilsku industriju, ovaj segment ne beleži pad prodaje. Britanci se posebno raduju ovim vestima, jer je proizvodnja u toj zemlji u strmoglavom padu.

Dakle, za 9 meseci proizvodnje Mini je napravio, ali i prodao, 11.000 primeraka modela Electric. Nije loše za jedan još uvek svež EV na tržištu, koji, ruku na srce, nema šta izvanredno da ponudi naspram ostale konkurencije. Niti je najbrži, niti ima najveći domet, ali je bar izgled vozila jedna od prednosti.

Britanska marka veruje da će sledeće godine čak trećina od ukupnog broja prodatih Minija sa troje vrata otpadati na električnu verziju, odnosno očekuju rast prodaje svog EV modela iduće godine.

Iako je ostvario lep jubilej sa 11.000 napravljenih jedinica, Mini Electric nije broj jedan u Britaniji kada je reč o broju proizvedenih primeraka električnog automobila. To mesto pripada Nissanovom Leafu koji se proizvodi u fabrici u Sanderlendu, a ovde obično nastane oko 21.000 vozila na godišnjem nivou, mada bi ta brojka ove godine mogla biti niža, zbog pandemije korone.

AutoRepublika 

(110)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments