1. Home
  2. Vesti
  3. Ford debituje sutra s novom Pumom
Ford debituje sutra s novom Pumom
0

Ford debituje sutra s novom Pumom

202
0
Podelite sa prijateljima:

Autorepublika je nedavno imala prilike da testira novi Ford EcoSport u najskupljem Titanium paketu opreme i tom prilikom je iznela veliki broj kritika. To i nije neko iznenađenje kada se zna da je ovaj krosover originalno razvijen za tržišta Indije i Južne Amerike, a zatim poguran i u Evropu i Sjedinjene Američke Države, onda kada su krosoveri dobili na velikoj popularnosti.

Američki gigant je spreman da ispravi sve greške načinjene sa tim „odignutim“ mališanom, a danas je potvrdio da će na sutrašnji dan, u Detroitu, debitovati EcoSportova zamena u vidu modela Puma.

Većini nas je naziv Puma poznat kao ime malenog sportskog kupea koji se proizvodio na istoj platformi kao model Fiesta od 1997. do 2002. godine. I model za 2020. godinu će takođe pozajmiti platformu od Fieste, ali je ovaj put reč o gradskom krosoveru koji će da ponudi prostor terenca uz vozne karakteristike Fordovog najboljeg malog automobila.

Proizvođač je na svoj Twitter nalog postavio za sada jedinu sliku koja pokazuje relativno mali model sa povećim farovima i aluminijskim felnama. Neki eksperti već sada nagoveštavaju da će, u dizajnerskom smislu, novajlija biti kombinacija Mini Coopera i Opela Adama.

Iako će Puma debitovati u Detroitu, njeno ključno tržište (barem u početku) će biti Evropa, a proizvodnja će se odvijati u Rumuniji. Pošto se EcoSport prodaje i u SAD, šanse su velike da će novi krosover biti ponuđen i kupcima “preko bare“.

Za Evropu je već potvrđen poznati 1,0-litarski turbo benzinac u konfiguraciji koja podrazumeva tri cilindra, a uz pomoć elektromotora, pogonski sklop će razvijati više od solidnih 153 „konja“ uz 240 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Pogon na prednje točkove neće imati alternativu u vidu sposobnije opcije koja podrazumeva sva četiri pogonska točka.

Postoje i neke druge priče, kao ona da Puma ipak neće zameniti EcoSport već da će biti pozicionirana ispod njega. To se posebno odnosi na američko tržište gde je proizvođač na pragu da ugasi kompletnu automobilsku ponudu, sa izuzetkom Mustanga, pa je samom tim potreban veliki broj krosovera i terenaca. Ford ih već ima pet (EcoSport, Escape/Kuga, Edge, Explorer i Expedition) dok će šesti (Bronco) stići naredne godine.

Bilo kako bilo, više informacija će biti poznato sutra. Ostanite sa nama za ekskluzivne informacije i fotografije Pume za 2020. godinu.

AutoRepublika

(202)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments