1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljen je nabrijani kabriolet Mercedes-AMG CLE 53
Predstavljen je nabrijani kabriolet Mercedes-AMG CLE 53
1

Predstavljen je nabrijani kabriolet Mercedes-AMG CLE 53

87
1
Podelite sa prijateljima:

Porodica CLE, koja je zamenila i C i E Klasu sa dvoja vrata, pojavila se u Mercedesovom asortimanu prošlog leta, ali predstavljanje asortimana još uvek traje. Prošlog februara pojavio se kabriolet, u aprilu – punjivi hibrid CLE 300 e (313 KS), koji se nudi samo kao kupe sa pogonom na zadnje točkove.

Sada je predstavljena još jedna verzija – nabrijani kabriolet sa dugim imenom Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+ Cabriolet.

Kabriolet je dobio agresivan „bodi kit“ sa karakterističnim škrgama na prednjim krilima i četvorocevnim završetkom izduvnog sistema od sličnog kupea AMG, koji je debitovao još u decembru. Višeslojni mekani krov dostupan je u tri boje: crnoj, sivoj ili crvenoj. Električni pogon može da sklopi ili podigne krov za manje od 20 sekundi pri brzinama do 60 km/h.

Karoserija je dodatno ojačana, a iza sedišta su postavljene sigurnosne šipke koje pružaju zaštitu vozačima u slučaju prevrtanja.

Pored obaveznih „AMG“ atributa od aluminijuma i ugljeničnih vlakana, standardni sistemi Aircap i Airscarf (za manje moćne verzije, ovo su opcije) postali su obeležja unutrašnjosti kabrioleta. Prvi uključuje uvlačive cevi za protok vazduha iznad vetrobranskog stakla i iza drugog reda sedišta, koji smanjuju turbulencije u kabini. A „vazdušni šal“ čine vazdušni kanali na prednjim sedištima koji dovode topli vazduh do ramena i vrata vozača.

Prtljažnik ima električno upravljanu pregradu koja menja svoj položaj u zavisnosti od toga da li je krov podignut ili preklopljen. Zapremina prtljažnika je 385 ili 295 litara, redom. Nasloni zadnjeg reda sedišta se preklapaju u odnosu 60:40.

Sa tehničke tačke gledišta, Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+ Cabriolet je isti kupe. Ispod haube se nalazi trolitarski redni „šestak“ M256 (449 KS, 600 Nm) i devetostepeni automatski menjač AMG Speedshift TCT 9G sa ugrađenim 48-voltnim starter-generatorom (23 KS, 205 Nm). Pogon na sva četiri točka sa prilagodljivim vešanjem AMG Ride Control deo je standardne opreme.

Ubrzanje do 100 km/h traje 4,4 sekunde, iako je sa opcionim paketom AMG Dynamic Plus, koji uključuje Race Start, vreme smanjeno na istih 4,2 sekunde kao kod kupea. Elektronski ograničavač brzine je postavljen na 250 km/h, ali uz doplatu može da se pomeri na 270 km/h.

Cena kabrioleta Mercedes-AMG CLE 53 biće poznata bliže početku prodaje, koji je zakazan za leto. Mada je jasno da će otvorena verzija koštati više od kupea CLE 53, za koji u Nemačkoj traže najmanje 91.500 evra.

AutoRepublika

(87)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

„Električni pogon može da sklopi ili podigne krov za manje od 20 sekundi pri brzinama do 60 km/h“

Ovo „do 60 km/h“ mi deluje neverovatno, a ovo „20 sekundi“ zaista ne znam koliko je impresivno za tu klasu vozila.
Imao sam prilike za druženje sa jednim „autićem“ koji to odradi za 14 sekundi. Ali, nije ista klasa.