1. Home
  2. Life
  3. Film
  4. Prodaje se Subaru Impreza WRX iz filma „Baby Driver“ (VIDEO)
Prodaje se Subaru Impreza WRX iz filma „Baby Driver“ (VIDEO)

Prodaje se Subaru Impreza WRX iz filma „Baby Driver“ (VIDEO)

3.14K
1
Podelite sa prijateljima:

Teško da možemo pronaći dobar film sa fantastičnom jurnjavom automobila u današnja vremena. Možda ostvarenja kao filmovi iz tog žanra i nisu loši, ali im u većini slučajeva nedostaje vožnja na koju smo navikli u delima kao što su „Bullitt“ ili originalni „Gone in 60 Seconds“. Film „Baby Driver“ iz 2017. godine se pokazao relativno dobro među kritičarima, ali po običaju nedostaju prave scene gde kompjuterska tehnologija neće kontrolisati svaki detalj.

Ali, ako postoji neki veliki ljubitelj ovog filma (u šta sumnjamo) sada mu se otvara prilika da postane vlasnik jednog od primeraka Subaru Impreze, koji je korišćen u prvoj sceni.

Subaru Imprreza WRX sa zadnje strane

Iako je zapravo reč o WRX verziji, za filmsko izdanje automobil je modifikovan od strane kompanije AllPro i mnogo više podseća na moćniji model Sti. To se pre svega odnosi na ono šta se nalazi ispod haube, gde je fabrički 2,0-litarski agregat zamenjen onim zapremine 2,5 litara iz Sti-a. Krajnji rezultat je 300 konjskih snaga, modifikovan sistem ogibljenja i veći kočni diskovi.

Slične izmene se mogu pronaći i u enterijeru, pa su originalna plava sedišta zamenjena onim crne boje, a brzinomer je takođe pozajmljen iz verzije Sti.


Vlasnik kaže da poseduje dokumentaciju koja potvrđuje da je reč o filmskom primerku. U prilog toj tezi, govore i fotografije sa snimanja filma, intervju sa vozačem Džeremijem Frajom i još mnogo toga.

Šest dana pre kraja aukcije najveća ponuda iznosi 19.000 američkih dolara, što je otprilike realna cifra koliko bi 14 godina star Sti vredeo. Nedugo nakon što se film pojavio u bioskopima 2017. godine, jedan od primeraka je prodat za čak 69.100 zelenih novčanica nakon što je vlasnik primio čak 71 ponudu.

Subaru Impreza WRX centralni greben

Takav model je bio prerađen na način da omogući da pogonski točkovi budu na zadnjoj osovini, umesto onog fabričkog prenosa snage na sva četiri ugla karoserije, pa nema sumnje da će konačna cifra biti značajno viša.

Pogledajte video klip.

AutoRepublika

(3138)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Branko

U pitanju je originalni WRX Sti Spec. D, a ne modifikacija WRX-a. Spec. D varijanta u odnosu na običan WRX Sti se razlikovala u nedostatku krovnog spojlera, “diskretnim” repnim spojlerom (sa običnog WRX-a) i sivim (umjesto zlatnim) naplatcima od 17”. Pretpostavljam da to lako dovede u zabludu. Auto na slici ima opcionalne Prodrive naplatke od 18”. Znam to, jer sam 2006. posjedovao isti takav. Osim toga, WRX je za USA i EU tržište isto imao 2,5 litreni boxer, ali sa “samo 230 KS (Sti 305 KS). Za tržišta s lijevim volanom je bio rezerviran bolji 2,0 litreni motor sa 300… Pročitaj više »