1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. U planu gradnja pećinskih sefova-garaža u švajcarskim Alpima
U planu gradnja pećinskih sefova-garaža u švajcarskim Alpima

U planu gradnja pećinskih sefova-garaža u švajcarskim Alpima

253
0
Podelite sa prijateljima:

Švajcarske banke su dugo smatrane najbezbednijom destinacijom u svetu, kada se govori o novčanim depozitima. Međutim, prema aktuelnim planovima, koji predviđaju klesanje stenovitih površina zarad kreiranja ogromne pećine u Alpima, pojam bezbednosti i sigurnosti imovine bogataša, se podiže na potpuno drugi nivo. Brünig Mega Safe je kompanija sa sedištem u središnjoj Švajcarskoj, a ujedno je to i firma koja traga za načinom da izgradi takve pećine, u kojima bi se mogle čuvati zalihe zlata, obveznica ili čak i egzotičnih i starinskih automobila.

Pomenuta kompanija na svom internet sajtu tvrdi da će pećine na alpskoj lokaciji Mont Brunig biti u stanju da ponude neprevaziđenu i dugoročnu bezbednost dragocene imovine. „Brünig Mega Safe AG nudi na podzemnim lokacijama parcele zemljišta unutar planinskog masiva koje će biti pripremljene u skladu s vašim konkretnim potrebama“, navode iz kompanije u želji da animiraju super bogatu klijentelu.

Na internet prezentaciji se može zapaziti i podatak koji govori o tome da će kompanija za potrebe realizacije projekta pećina novog doba, ući u partnerstvo s društvom Gasser Felstechnik AG.

Površine koje mogu biti zakupljene kreću se u rasponu od skoro 22 metra kvadratna pa sve od deset puta veće površine, što je ekvivalent prostoru koji zauzme isto toliko (deset) fudbalskih terena. Zainteresovani mogu uplatiti za zakup prostora na najviše 99 godina, dok cene startuju od pola miliona američkih dolara.

Dok manje pećine mogu biti podesne za čuvanje širokog spektra dragocenosti, poput plemenitih metala, dragog kamenja i umetničkih slika i istorijski vrednih skulptura i dokumenata, dotle su potrebne veće površine za parkiranje ultraretkih automobila koje poseduju mnogi „bolesno bogati“ stanovnici naše planete. Konstruktor navodi da će temperatura unutar novoizgrađenih garaža iznositi 12 stepeni Celzijusa, uz konstantnu vlažnost vazduha od 40%, što je moguće zahvaljujući kamenitim zidovima.

Iz kompanije investitora ne štede reči usmerene ka samopromociji: „Dozvola za gradnju stiže brzo, krov se ne može oštetiti na našoj garaži, a neće vam biti potrebne ni žice pod visokim naponom niti besni kerovi, kako biste postigli svoj cilj – obezbeđenu imovinu,“ navodi član upravnog odbora Ugo Šitenhelm.

Zvaničnici kompanije su potvrdili da već pregovaraju sa zainteresovanim licima među kojima je najviše onih sa švajcarskim pasošem. Međutim, među njima ima i stanovnika Hong Konga, Singapura, ali i drugih država.

AutoRepublika

(253)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments