1. Home
  2. Vesti
  3. Potvrđeno – Alfa Romeo Tonale stiže naredne godine!
Potvrđeno – Alfa Romeo Tonale stiže naredne godine!
0

Potvrđeno – Alfa Romeo Tonale stiže naredne godine!

1.01K
0
Podelite sa prijateljima:

Posle perioda neizvesnosti dobili smo i zvaničnu potvrdu iz FCA – najavljivani Tonale definitivno će se naći na tržištu 2021. godine. 

Ako je i bilo sumnje da je Alfi hitno neophodan novi model, onda su te neudoumice razrešili izveštaji o prodaji ove marke u Evropi u prvom polugodištu ove godine. Potpuno je jasno da italijanski proizvođač ne može opstati sa samo dva modela u gami, jer je treći Giulietta, koja će ove godine otići u penziju.

Od SUV-a Tonale se mnogo očekuje. Kao model u popularnom C segmentu, uz nesvakidašnji dizajn, trebalo bi da ostvari dobre prodajne rezultate koji su u ovom trenutku veoma potrebni brendu sa Apeninskog poluostrva.

Pijetro Gorlije, direktor FCA za EMEA region, potvrdio je novinarima da Alfa neće dolagati premijeru svog novog SUV-a. „Hibridni SUV Alfe Romeo stiže sledeće godine, neće biti odlaganja“, rekao je Gorlije. On je nedavno potvrdio i da su počele sve pripreme za proizvodnju modela Tonale.

Italijanski automobilski novinari veruju da će Alfa predstaviti serijsku varijantu Tonalea početkom 2021. godine, a da bi u drugoj polovini te godine automobil mogao već da bude na tržištu. Pored Evrope, ovaj SUV je predviđen i za druga velika tržišta poput Kine i SAD.

No, Alfi se žuri i kada je reč o elektrifikaciji. Tako stručni mediji iz Italije navode da će odmah po predstavljanju biti prikazana i plug-in hibridna varijanta, koja će biti dostupna od trenutka kada Tonale i zvanično uđe na tržište. Hibridni sklop Alfin SUV deliće sa Jeepom Compass 4xe.

Iako se verovalo da će Alfa Romeo ponuditi Quadrifoglio verziju nadolazećeg SUV-a, predstavnici kompanije potvrdili su više puta da do toga neće doći. Umesto QV izdanja najpotentnija varijanta trebalo bi da nosi sufiks Veloce, i prema prvim, nezvaničnim izveštajima koristiće 2,0-litarski turbo benzinski agregat koji će razvijati više od 300 ks i koristiće sistem blagog hibrida.

Sledeća godina biće od krucijalnog značaja za Alfu, jer se očekuje da će se spajanje FCA i PSA završiti početkom 2021. godine. Nakon fuzionisanja znaće se sudbina za nekoliko pitanja koja muče italijansku marku. Jedno od njih je da li će prelepa Giulia dobiti novu generaciju, potom da li će se Alfa zaista potpuno povući iz tradicionalnog C segmenta, kao i kada će stići SUV u B segmentu zasnovan na CMP platformi PSA grupacije o kojem je već bilo reči na stranicama AutoRepublike.

AutoRepublika 

(1014)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments