1. Home
  2. Vesti
  3. Buick ostaje bez putničkih automobila u Americi posle 121 godinu
Buick ostaje bez putničkih automobila u Americi posle 121 godinu
1

Buick ostaje bez putničkih automobila u Americi posle 121 godinu

1.36K
1
Podelite sa prijateljima:

Buick je trenutno najstariji aktivni američki automobilski brend, a kompanija je osnovana još 1899. godine i postala je deo General Motorsa osam godina kasnije. Marka je kroz celu svoju istoriju, uglavnom ciljala na kupce sa dubokim džepom, u svojim pedesetim godinama, koji su doktori ili direktori bankarskih institucija, i koji žele premijum proizvod, a još uvek nisu spremni da pređu na skupoceni Cadillac. Prethodnih godina kompanija je zabeležila veliki rast u Kini, a oko 80% svih prodatih vozila Buicka (a godišnje ih bude prodato oko 1,7 miliona) završi upravo na ovom tržištu.


Proizvođač je sada objavio vest da na domaćem tržištu više neće prodavati putničke automobile i da će se koncentrisati isključivo na krosovere. Ova vest i nije neko iznenađenje kada se zna da je prošle godine 89% svih prodatih primeraka bili upravo iz kategorije krosovera, dok je jedini automobil u ponudi bio Regal (i ne, ne čita se kao deo nameštaja već kao „Rigal“ sa dugačkim „i“).

Regal je zapravo bio američko izdanje modela Opel Insignia, a u Ameriku je stigao 2011. godine. Iako je imao solidan debi (40.144 jedinica prve godine), prošlogodišnja prodaja od samo 10.363 primeraka je zapečetila sudbinu modela koji se prodaje kao limuzina i kao karavan. Dok je Regal dobio odlične ocene od medija, posebno za performantno izdanje GS, sa 310 konjskih snaga, kupcima se očigledno nije dopao evropski stil i relativno visoka cena koja je često ulazila u teritoriju BMW-a i Mercedesa.


Ova vest nije povezana sa istim automobilom sa kineskog tržišta, a on će tamo nastaviti da bude deo ponude. Sa druge strane, General Motors je ostao bez još jednog putničkog vozila u Americi, a kada proizvodnja modela Chevrolet Spark i Malibu bude zaustavljena, posle 2023. godine, ponuda General Motorsa iz „ne-krosoverskog“ segmenta, će se zasnivati samo na Chevrolet Camaru i Corvette i Cadillacu CT4 i CT5.

AutoRepublika

(1356)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
DOLF

Nemaju Opel sa kim su delili platformu, a troškovi išli Opelu…