1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai Ioniq 5 je “Svetski automobil godine”
Hyundai Ioniq 5 je “Svetski automobil godine”
2

Hyundai Ioniq 5 je “Svetski automobil godine”

350
2
Podelite sa prijateljima:

Električni krosover korejske marke okitio se laskavim priznanjem.

Ioniq 5 je izabrao stručni žiri i nagradio ga titulom “Svetski automobil godine”. Ovaj krosover odneo je pobedu ispred sestrinske Kije EV6 i Fordovog Mustanga Mach-e. Zanimljivo je da je Hyundaijev as pokupio još dva trijumfa, i to kao “Svetski električni automobil godine”, a dobio je nagradu i za najbolji dizajn!

Džehun Čang, izvršni direktor Hyundaija, iskazao je veliko zadovoljstvo zbog ogromnog uspeha koji je ostvario njihov baterijski SUV. “Naš model je promenio pravila igre i ostvario snažan uticaj na ekološki osvešćene kupce”, kazao je Čang. On je dodao da je Ioniq 5 doprineo ubrzanju elektrifikacije na globalnom nivou.

Nagrade je obeležila potpuna dominacija modela iz EV segmenta. Tako je Audi e-tron GT “Svetski performantni automobil”, dok je Mercedesov EQS pobedio u kategoriji luksuznih vozila.

Jedini četvorotočkaš koji je trijumfovao sa SUS agregatom jeste Toyota Yaris Cross. Yaris Cross je proglašen za “Svetski urbani automobil godine”, odnevši pobedu ispred Opelove Mokke i VW Taiguna.

AutoRepublika 

(350)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Bljak

Mustang

katastrofa
pre sam mislio da je današnja muzika sranje, ali ne to su postali i automobili