1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot osvežio model 108
Peugeot osvežio model 108
0

Peugeot osvežio model 108

284
0
Podelite sa prijateljima:

Francuski mališan prošao je blag tretman podmlađivanja, sa nekoliko novina. 

Još uvek nije jasno da li će Peugeot 108 uopšte dobiti naslednika. Čak i ukoliko ga bude, veliko je pitanje da li će to biti model koji koristi SUS agregat, a kao potencijalna opcija već neko vreme se spominje krosover 1008 koji bi mogao da popuni mesto u A segmentu u Peugeotovom portfoliju.

Elem, sa poslednjim ažuriranjem 108-ica je produžila svoj vek trajanja na tržištu. Spolja, osveženi Peugeot 108 se nije uopšte promenio, jedino je u ponudu uvrštena i nova boja – metalik zelena. Francuska marka malo je poradila na obogaćivanju trimova opreme.

Tako sada bazični 108 stiže sa manuelnom klimom, LED dnevnim svetlima, električnim podizačima stakala,ekranom od 7 inča za upravljanje informativno-zabavnim sistemom koji ima integrisan Android Auto i Apple CarPlay. Pored toga tu je i sistem za asistenciju pri kretanju na uzbrdici, potom limiter brzine, te senzori za pritisak u gumama.

Očito da rukovodstvo francuske marke ne polaže prevelike nade u budućnost modela 108, stoga i ovako skromne promene kada je reč o ažuriranju. Neki francuski mediji ističu da će Peugeot sačekati da vidi kakav će uspeh postići Citroen sa modelom Ami, pa da će u zavisnosti od toga planira dalju budućnost modela u A segmentu.

Za kraj, treba istaći da nije došlo do revizija kada se govori o pogonskoj jedinici. Peugeot 108 i dalje pogoni skromni 1,0-litarski trocilindraš koji raspolaže sa 72 ks i 126 Nm, a snaga se na prednje točkove prenosi putem petostepenog manuelnog menjača.

AutoRepublika 

(284)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments