1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Audi SQ5 bez kamuflaže
Novi Audi SQ5 bez kamuflaže
0

Novi Audi SQ5 bez kamuflaže

199
0
Podelite sa prijateljima:

Restilizovani Audi Q5 je premijerno prikazan tokom prethodne nedelje, ali smo tom prilikom mogli da osmotrimo samo „civilnu“ verziju istog. „Nabrijani“ Q5 nije tada debitovao, već je najavljena njegova promocija za neki kasniji trenutak. Zahvaljujući paparaco reporterima, u prilici smo da bacimo oko na performantni Q5, čak i pre nego što se desi oficijelno predstavljanje.

Špijunska fotografija Audi SQ5 sa zadnje strane

Restilizacija je donela očekivane promene, odnosno one koje su u liniji sa izmenama na osnovnom modelu, a što se specifičnosti konkretne verzije tiče, možemo izdvojiti retuširane dodatke na karoseriji, dekorativne elemente izvedene u materijalu koji asocira na upotrebu aluminijuma, četiri završetka izduvnih cevi visokog sjaja. Sve u svemu, tu je sve ono što bismo očekivali od performantnog Audija sa „S“ oznakama.

Međutim, tu se pregled modifikacija i završava. Čak su i naplaci od lake legure „pozajmljeni“ sa verzija koje su nude bliže početnoj tački na listi koja daje pregled mini game krosovera srednje veličine iz Ingolštata. Ipak, treba imati u vidu da je u pitanju prototip primerak, pa je moguće da je konstruktor odlučio da sakriveni ostanu neki detalji koji će se pojaviti na serijskoj verziji krosovera SQ5.

Špijunska fotografija Audi SQ5 s boka

Prema preliminarnim informacijama, pogonska jedinica u ovom izvođenju će nastaviti da bude V6 turbobenzinska s oznakom 3.0 TFSI za američko, azijska i rusko tržište. U tom izdanju, Audi SQ5 raspolaže sa 354 konjskih snaga uz 500 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Međutim, Evropljani će u svoj SQ5 dolivati naftu, jer je na našem tržištu predviđena instalacija V6 3.0 TDI jedinice koja je po svojoj prirodi laki hibrid. Raspolaže sa 347 konjskih snaga, uz 700 njutn metara najvišeg obrtnog momenta.

Još uvek ne znamo kada startuju prodajne aktivnosti jer nema zvanične najave, ali nije zgoreg podsetiti da će standardni Q5 ući u izložbeno-prodajne salone pre isteka ove godine, pa je razborito poverovati u to da će i (za sada) najmoćnija varijanta pred kupce neposredno nakon toga.

AutoRepublika

(199)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments