1. Home
  2. Vesti
  3. Renault povlači Grand Scenic sa britanskog tržišta
Renault povlači Grand Scenic sa britanskog tržišta
2

Renault povlači Grand Scenic sa britanskog tržišta

274
2
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka rešila je ukloni još jedan model iz ponude u Velikoj Britaniji. 

Nakon što je Renault potvrdio da će Koleos napustiti Ostrvo, stiže još jedna novost – Grand Scenic krenuće stopama velikog SUV-a. Francuzi objašnjavaju da odlazak ova dva modela nema veze sa pandemijom koronavirusa i posledicama iste, već da su to odluke koje su donešene ranije.

Tako je standardni Scenic još prošle godine napustio britansko tržište, da bi sada i Grand Scenic rekao zbogom ovom delu Evrope. Oba modela ostaju u ponudi u kontinentalnom delu Evrope, a Renault ističe kako trenutno prilagođava svoju gamu u Britaniji, te da će na tom tržištu opstati oni modeli koji ostvaruju dobar komercijalni uspeh.

No, čini se da sudbina ova dva MPV modela nije sigurna ni u ostatku Starog kontinenta. Prethodne godine francuska marka prodala je kumulativno svega 76.000 primeraka Scenica i Grand Scenica, u čitavoj Evropi. Ovaj rezultat daleko je od „slavnih dana“ MPV segmenta, pa je tako Renault 2004. godine isporučio više od 320.000 jedinica Scenica i Grand Scenica u Evropi.

Nove okolnosti u vezi sa krizom koja je nastala sa početkom pandemije Covid-19, naterale su Renaulta da bitno promeni planove. Započeto je sa restruktuiranjem, a dobijena je i finansijska pomoć od države.

Jedna od mera koja se očekuje od Renaulta jeste ukidanje modela koji ne donose željene rezultate. Koleos i Scenic neki su od automobila koji su već viđeni za penziju, izvesno je da će im se pridružiti Espace, ali neki mediji navode i da će Talisman, pa čak i Megane krenuti istim putem.

AutoRepublika 

(274)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Meni je ovo jako tužna vest, jer volim ovu klasu automobila. Ali, mislim da je Reno sam doprineo ovom fiasku, jer su „u par detalja“ stvarno „sjebali“ Scenica i Grand Scenica. Kupci te klase žele uvećanu praktičnost, a Reno je to na aktuelnoj generaciji značajno smanjio u odnosu na prethodnu.

Izmenjeno 3 godine pre od strane moron
mkm

Steta. NAjbolji Renault-ov model