1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Ranger i Bronco dobijaju novi V6 turbobenzinski motor
Ford Ranger i Bronco dobijaju novi V6 turbobenzinski motor
0

Ford Ranger i Bronco dobijaju novi V6 turbobenzinski motor

141
0
Podelite sa prijateljima:

Do premijere Fordovog novog terenca Bronco je ostalo manje od nedelju dana. Debi je zakazan za naredni ponedeljak, ali zahvaljujući špijunskim fotografijama već sada možemo znati šta nas očekuje. Ford je ranije potvrdio da će Bronco deliti platformu sa pikap kamionetom srednje kategorije Rangerom kao i njegov 2,3-litarski turbo benzinski agregat. Ovaj motor je ujedno jedini dostupan u Americi gde je popularnost za dizelašima izuzetno mala, ali kada prenose neki australijski mediji to će se uskoro promeniti.

Verovatno se pitate kakve veze Australija ima sa Amerikom, a malo je poznat podatak da se u državi kengura razvija većina Fordovih manjih komercijalnih vozila, namenjenih kupcima razbacanim po celom svetu.

Magazin CarExpert je došao do poverljivih podataka koji pokazuju da će naredne generacija Rangera debitovati 2022. godine zajedno sa mehaničkim blizancem Volkswagen Amarokom.

Dok se ostatak sveta raduje novim generacijama dizel agregata zapremine 2,0 i 3,0 litre, „Jenkijima“ je ipak najbitnija snaga, pa će novi Ranger Raptor pružati 2,7-litarski turbobenzinac. On se trenutno nudi u nekoliko modela kao što su F-150 i Edge u kojima razvija 325 konjskih snaga, pa verovatno možemo očekivati sličnu cifru i kod naslednika.

Proizvođač je ranije najavio da će popularni pikap kamionet biti pozicioniran stepenicu više nego što je to sada slučaj i da će pružati moderniju tehnologiju i kvalitetnije materijale, ali i da će pri tom biti nešto skuplji.


Ova vest je izuzetno bitna i za Bronco pošto dva modela dele većinu mehanike. Eksperti su očekivali najmanje jedan benzinac sa šest cilindara koji bi parirao Jeepu Wrangleru, a nije iznenađenje da je Ford odabrao baš 2,7 litarski motor. Oba modela će pružati i desetostepenu automatsku transmisiju kao i pogon na sva četiri točka.

Ford naravno nije želeo da komentariše ove navode specijalizovanog medija i kaže da će javnosti podaci biti poznati naredne sedmice.

AutoRepublika

(141)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments