1. Home
  2. Vesti
  3. Ohajo kao najsvežija američka savezna država koja ne zahteva prednje tablice
Ohajo kao najsvežija američka savezna država koja ne zahteva prednje tablice
0

Ohajo kao najsvežija američka savezna država koja ne zahteva prednje tablice

1.03K
0
Podelite sa prijateljima:

Lokalne vlasti američke savezne države Ohajo su objavile da, počev od jula meseca ove godine, više neće zahtevati da na putničkim automobilima budu montirane prednje tablice. Na taj način Ohajo je postao ukupno devetnaesta savezna država Amerike, sa takvim zakonskim članom, a kako se navodi u zvaničnom saopštenju, razlog leži u sve većem broju zahteva vozača i automobilskih kuća da prednje tablice ne izgledaju dobro na današnjim automobilima sa povećim maskama hladnjaka.

Realnost je verovatno drugačiji, to jest biće da vlasti i nisu bile baš iskrene u obrazloženju odluke, Naime, verovatnije je da se pravi motiv izmenjene odluke krije u finansijskoj strani priče, pa će tako Ohajo, zahvaljujući primeni nove regulative, uštedeti velike sume novca pošto će godišnje morati da štampa daleko manji broj tablica, odnosno upola manje.

Kako prenose lokalni mediji, kao i Cincinnati Enquirer, cene godišnjih registracija će biti snižene za samo 1,25 američkih dolara (sa prosečnih 125 zelenih novčanica godišnje) pa će u državnu kasu, u neto iznosu, stići poveće sume novca. To priznaju i sami političari pa kažu da će godišnja ušteda iznositi oko 1,4 miliona dolara, a sumu će navodno investirati u održavanje i izgradnju puteva. Ohajo trenutno poseduje preko 13 miliona registrovanih vozila na ulicama, a ovo pravilo ne važi za komercijalna vozila već samo na putničke automobile.

Naravno, ovom odlukom nisu svi srećni, što je i za pretpostaviti. Najviše kritika je stiglo od strane policije. Iz policijske uprave tvrde da će njihov posao sada biti daleko teži, posebno u situacijama gde jedan „momak u plavom“, radarom hvata prebrze vozače, a drugi ih zaustavlja nekoliko milja kasnije.

U tom slučaju kratak opis vozila tipa „siva Toyota Camry“ možda i neće biti dovoljan, a ova tvrdnja je posebno istinita za vozila koja su česta na ulicama. Čak i ako policija zaustavi pravi automobil i napiše kaznu, ona bi se lagano oborila na sudu uz objašnjenje da je neki drugi sličan automobil jurio…

AutoRepublika

(1029)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments