1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot priprema model 1008?
Peugeot priprema model 1008?
0

Peugeot priprema model 1008?

713
0
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka navodno razmatra mogućnost uvođenja još jednog krosovera, ali ovaj put u A segmentu. 

Duže vreme u automobilskoj javnosti se javljaju glasine u vezi sa plasmanom Peugeota 1008. Prve informacije o tome mogle su se čuti još pre nekoliko godina, ali se planovi oko proizvodnje ovog automobila nisu nikada realizovali.

Trenutno, modeli PSA grupe u A segmentu, Peugeot 108 i Citroen C1 su pod velikim znakom pitanja. Nakon rasturanja saradnje sa Toyotom u ovoj klasi ostaje nedoumica šta Francuzi nameravaju sa ova dva modela. Da li će imati konvencionalne naslednike, ili će to možda biti baterijska vozila? Citroen je već spremio model Ami, simpatični električni gradski automobil, koji bi mogao da popuni prazninu nastalu odlaskom C1.

No, šta je sa Peugeotom? Tu bi na scenu mogao da stupi model 1008. Peugeot je poučen velikim komercijalnim uspehom svojih SUV aduta, pre svega 3008 i 2008, te je sasvim realno da umesto 108 uskoro u gami ovog proizvođača vidimo još jedan krosover.

Kako piše nekolicina francuskih i italijanskih stručnih medija, Peugeot već razmatra plasman modela 1008, a razvojno odeljenje uvereno je da bi razvoj čitavog automobila mogao biti završen za 18 do 24 meseca. Negde se mogu pročitati najave da će Peugeot predstaviti 1008 već naredne godine, mada se to u ovom trenutku čini poprilično nerealnim.

Moguće je da će francuska marka ako i odluči da stvori ovaj model, pribeći dosadašnjoj praksi, pa uz konvencionalna izdanja sa SUS agregatima ponuditi i potpuno električno izdanje. Tehnologiju imaju, CMP platformu mogu da prilagode i za manja vozila, ostaje da se vidi samo da li u ovom trenutku globalne krize postoji potražnja za takvim automobilom.

AutoRepublika 

(713)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments