1. Home
  2. Vesti
  3. Nov program Forda za kupovinu automobila u Americi
Nov program Forda za kupovinu automobila u Americi
0

Nov program Forda za kupovinu automobila u Americi

304
0
Podelite sa prijateljima:

Jedno nedavno istraživanje u Americi je pokazalo da je čak 32% ispitanih imalo u planu kupovinu novog automobila u 2020. godini, ali su ipak odlučili da sačekaju. Razlog za tako nešto naravno leži u epidemiji virusa korone. Mnogi građani su izgubili radna mesta, a oni koji ih još uvek imaju ne mogu da predvide budućnost i saznaju da li će ta prkasa otpuštanja radne snage, biti aktuelna i narednih meseci. Iz tog razloga, kupovina novog četverotočkaša je malo kome prioritet, a u prvih šest meseci ove godine, ukupna prodaja na tržištu „preko bare“ je pala za trećinu.

Ford smatra da je našao privremeno rešenje koje će se dopasti kupcima i koje će pritom omogućiti trgovcima da se reše velikih količina zaliha u izložbeno-prodajnim salonima. Program se zove „Ford Promise“ („Fordovo obećanje“) i obuhvata sve nove modele marke Ford i Lincoln iz 2020. i 2021. godine kao i polovnjake iz 2019. godine koje je proizvođač lično sertifikovao i uklonio sve eventualne nedostatke.

U slučaju da vlasnik ostane bez posla, ali ne svojom zaslugom u roku od godinu dana, Ford će otkupiti automobil nazad i vlasnik više neće biti dužan da otplaćuje mesečnu ratu. Ovaj plan ima limit u pogledu visine razlike između aktuelne tržišne vrednosti nekada kupljenog automobila i preostalog iznosa duga finansijskoj instituciji, nastalog zaduženjem za kupovinu vozila, i on je postavljen na nivo od 15.000 američkih dolara.

To praktično znači da vrednost razlike između te dve kategorije ne sme biti veća od 15 hiljada dolara, jer ako je na primer vrednost duga 48 hiljada dolara, a vrednost vozila u trenutku povrata 30 hiljada dolara, razlika između te dve vrednosti iznosi 18 hiljada zelembaća, što bi značilo da tu razliku od 3 hiljade dolara snosi kupac (18.000 minus 15.000 dolara).

Možemo da konstatujemo da je teško očekivati da bi ijedan novi proizvod toliko izgubio na vrednosti za samo godinu dana. Vlasnici modela iz 2019., 2020. i 2021. godine takođe moraju da izaberu Fordovu ličnu banku Ford Credit Union za odobrenje kredita tokom kupovine.

Sličan program je imao i Hyundai tokom recesije iz 2008. godine, a u današnja vremena većina proizvođača nude i opciju početka otplate vozila, odnosno dospeće prve mesečne rate tek 90 dana nakon kupovine.

AutoRepublika

(304)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments