1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo je novi Jeep Grand Cherokee
Ovo je novi Jeep Grand Cherokee
1

Ovo je novi Jeep Grand Cherokee

527
1
Podelite sa prijateljima:

U neka srećnija vremena, nova generacija popularnog Jeepovog terenca Grand Cherokija bi odavno bila predstavljena javnosti. To se trebalo desiti još početkom meseca, na sada otkazanom Salonu automobila u Detroitu, ali je epidemija virusa korone odložila premijeru i početak serijske proizvodnje za najmanje tri meseca. Na internetu se može pronaći veliki broj špijunskih fotografija, ali je američki proizvođač vozila do sada bio veoma oprezan, u želji da sakrije skoro svaki dizajnerski deo novajlije.

Međutim, ovog vikenda je u Italiji jedan fotograf uspeo da uslika gotovo otkriveni prednji deo vozila koji nam daje generalnu ideju kako bi Grand Cherokee mogao izgledati.

Paparaco Grand Cherokee

Za početak, američki terenac će dobiti potpuno novu platformu koju će deliti s dva modela Alfe Romeo, i to Giulia i Stelvio. To i dalje znači da će zadržati pogon na zadnje točkove, uz opcioni prenos snage na sva četiri ugla karoserije. Po prvi put u istoriji modela Grand Cherokee, terenac će biti dostupan i u verziji sa tri reda sedišta.

Još nije poznato kako će se takva solucija odraziti na drugi terencam Fiat-Chrysler korporacije, odnosno na Dodge Durango, koji se razlikovao upravo po dva dodatna sedišta, ali to je priča za neki drugi put. Po pitanju mehanike, očekuje se ugradnja turbobenzinca sa četiri cilindra, ali bi trebalo da se pojave i hibridni pogonski sklop, a onda na kraju i V6 agregat sa pogonom na benzin ili dizel.

Za ovu priču je ipak najbitniji dizan, a kako možemo zaključiti iz priloženih fotografija, nije smisleno očekivati veliku revoluciju. Maska hladnjaka i farovi odražavaju evolucija prethodnika koji je debitovao još 2011. godine, a čini nam se da je hauba niža nego što je bio slučaj u prošlosti.

Dok niko nije očekivao, a ni poželeo, da se maska hladnjaka previše izmeni u poređenju sa onom koja prati Jeep još iz Drugog svetskog rata, eksperti su nagađali da ćemo u ostatku vozila videti veće promene. Sa druge strane, teško je kriviti proizvođača što igra na sigurnu kartu, posebno zato što je Grand Cherokee prošle godine u Americi pronašao čak 242.969 kupca. Navedena cifra je najviša još od 2000. godine. Jeep je ranije obećao i luksuzniji enterijer s kvalitetnijim materijalima i više standardne i opcione opreme.


Tako da možemo zaključiti da kada konačno vidimo serijski model, najveće izmene će biti one koje ne možemo videti golim okom.

AutoRepublika

(527)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Na ovoj test-muli su farovi od aktuelnog modela.Bice zanimljiv Ciro koji na uporednim testovima pokaze bolje vozne osobine od X5/6 Q 7/8 sa sjajnom sasijom.