1. Home
  2. Vesti
  3. Austrija povećava subvencije za kupovinu električnih automobila
Austrija povećava subvencije za kupovinu električnih automobila
0

Austrija povećava subvencije za kupovinu električnih automobila

245
0
Podelite sa prijateljima:

Austrijska vlada uvećaće subvencije za kupovinu baterijskih automobila i bicikala, sve u cilju smanjivanja emisije štetnih gasova. 

Država je do sada „pomagala“ sa 3.000 evra kupcima električnog automobila, no od danas će se taj iznos popeti na 5.000 evra. Austrijske vlasti rade na tome i da se drastično poveća broj javnih punjača u toj zemlji, kako bi dostupna infrastruktura omogućila lakši prelaz sa konvencionalnih na baterijske automobile.

Stoga će subvencionisati punjače u zgradama koje imaju više od jednog domaćinstva sa 1.800 evra po punjaču, dok će kućne varijante (samo za jedno domaćinstvo) biti potpomognute sa 600 evra.

Austrija trenutno poseduje 5.500 stanica za punjenje električnih automobila, ali je cilj drastično povećanje te brojke u narednih nekoliko godina.

Zaključno sa majem, na ulicama Austrije nalazilo se nekih 33.000 EV četvorotočkaša. No, austrijske vlasti možda bi trebalo da zabrine činjenica da 2/3 od 33.000 baterijskih automobila otpada na komercijalna vozila, mahom raznih kurirskih i dostavnih službi, što upućuje na to da su fizička lica veoma malo zainteresovana za kupovinu električnih modela.

Kada je reč o električnim biciklima, austrijska vlada će subvencionisati kupovinu istih sa iznosima u visini do 1.200 evra po primerku.

AutoRepublika 

(245)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments