1. Home
  2. Vesti
  3. Britanska automobilska industrija je na kolenima
Britanska automobilska industrija je na kolenima
0

Britanska automobilska industrija je na kolenima

228
0
Podelite sa prijateljima:

Proizvodnja automobila u Velikoj Britaniji opala je u maju za 95,4%!

Prethodnog meseca je sa proizvodnih traka na Ostrvu sišlo ukupno 5.321 automobil. Ipak, i ovo je bolji rezultat nego u aprilu, kada je proizvedeno manje od 200 vozila!

Očekuje se da u junu podaci budu značajno bolji, jer je veći deo fabrika uveliko počeo da radi, mada i dalje u smanjenom obimu, zbog održavanja fizičke distance među radnicima. No, nisu ni svi pogoni otvorili svoja vrata za radnike, glavni pogodni Vauxhalla i JLR-a i dalje su zatvoreni.

Ubrzavanje proizvodnje neće zavisiti samo od toga da li radnici rade ili ne, već da li postoji potražnja za novim automobilima. U ovom trenutku, ona je na globalnom nivou veoma mala, i pitanje je kada će se tržište u potpunosti oporaviti.

Stručnjaci ukazuju da je 1 od 6 radnika u automobilskoj industriji trenutno pod velikim rizikom da dobije otkaz, te da će vlada uskoro morati da izađe sa paketom mera pomoći ovoj grani privrede ukoliko ne želi da se dogode masovna otpuštanja radnika.

I ono što su Britanci proizveli u maju, kada je reč o automobilima, mahom je otišlo u inostranstvo. Od nešto više od 5.300 automobila, čak 4.260 završilo je u izvozu, dok je ostatak isporučen u samoj Velikoj Britaniji.

Ove godine zaključno sa prethodnim mesecom na Ostrvu je proizvedeno 324.763 automobila, što je za 41,7% manje nego u istom referentnom periodu 2019. godine. Eksperti ukazuju da će britanska automobilska industrija ove godine teško prebaciti milion napravljenih automobila, s tim da je moguće da ta brojka bude i značajno niža.

AutoRepublika 

(228)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments