1. Home
  2. Prezentacije
  3. Ineos Fusilier je električni terenski automobil u retro stilu
Ineos Fusilier je električni terenski automobil u retro stilu
2

Ineos Fusilier je električni terenski automobil u retro stilu

181
2
Podelite sa prijateljima:

Ineos Automotive je u petak predstavio svoje treće vozilo, potpuno električni SUV pod nazivom Fusilier. Kao i njegov prvi SUV, Grenadier, Fusilier ima kvadratni, retro dizajn.

Pored čisto električne varijante, Ineos će ponuditi Fusilier sa opcijom proširenja dometa uz pomoć benzina.

Fusilier će isporučiti „terenske sposobnosti svetske klase bez kompromisa u odnosu na performanse na putu“, navodi Ineos. Kraći i niži od Grenadiera, Fusilier će biti izgrađen na platformi za skejtbord sa čeličnim cilindrom, čeličnim podvozjem i aluminijumskim vratima.

Ineos tek treba da objavi detalje o Fusilierovom pogonskom 4×4 sistemu, tako da se ne znaju detalji poput veličine baterije ili dometa.

„Dok smo razvijali ovo vozilo, brzo smo zaključili da nam je potrebna mešavina tehnologija pogonskih agregata, da bismo krenuli ka dekarbonizaciji, ali i dalje da pravimo automobile koje potrošači žele da voze“, rekao je izvršni direktor Džim Retklif u izjavi. „BEV-ovi su savršeni za određene koristi: kraća putovanja i gradske „avanture“, ali industrija i vlade moraju da imaju realna očekivanja u vezi sa drugim tehnologijama koje mogu pomoći da se ubrza neophodan tempo promena“.

Sudeći po fotografijama koje je objavio Ineos, izgleda da Fusilier ima neke prave terenske karakteristike, sa gumama za sve terene, ploče postavljene ispod vozila za zaštitu tokom vožnje na neasfalitranim putevima i visokim branicima. Dizajn haube i vrata podsećaju na Mercedes-Benz G Klasu. Prema Top Gearu, kraća, niža silueta i stvari kao što su aktivna rešetka su korišćene da bi se poboljšala efikasnost.

Ineos kaže da se udružio sa Magnom na razvoju Fusiliera. SUV će se proizvoditi u Magninoj fabrici u Gracu, Austrija. Pridružuje se automobilima kao što su G Klasa, BMW Z4, Toyota Supra i Fisker Ocean kao i drugi automobili koje je kompanija ugovorila.

Više vesti o pogonskom sistemu Fusiliera i detaljima o lansiranju možemo očekivati od Ineosa do jeseni ove godine.

AutoRepublika

(181)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Razuman stav Dzima Ratklifa: baterija je za grad i okolinu, duga putovanja, pogotovu kroz bespuce, zahtevaju alternativu. Ceo auto pokazuje veliku porodicnu slicnost sa Grenadierom, deluje dosta simpaticnije nego onaj veliki! Kritiku upucijem geometriji C nosaca – trebalo bi obavezno da bude vertikalan, ovako nagnut vizuelno deli karoseriju na „prednji“ i „zadnji“ deo, tj. razbija homogenost dizajna.

BB

“ Dizajn haube i vrata podsećaju na Mercedes-Benz G Klasu“
Meni više liči na Suzuki Samuraj, pogotovo onaj u žutoj boji..