1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Istraživanje: Šta je Ameru važnije u životu – pikap ili seks?
Istraživanje: Šta je Ameru važnije u životu – pikap ili seks?

Istraživanje: Šta je Ameru važnije u životu – pikap ili seks?

382
5
Podelite sa prijateljima:

Dok „Jenkiji“ nestrpljivo očekuju četvrtak, kada će svetlost dana ugledati potpuno nova generacija bestselera Forda F-150, američki gigant se pozabavio jednim istraživanjem, a sve uz želju da pokaže kakav (kultni) status uživaju i kakva tražnja postoji za takvih vozilima. Oni čine „tek“ trećinu prodaje svih vozila, ali istovremeno uživaju u velikoj popularnosti među svojim vlasnicima, koji retko menjaju brend. Poruka je jasna, pa kad Amerikanac izabere marku pikapa nedugo nakon što dobije vozačku dozvolu sa 16. godina, šanse su velike da ga neće menjati dok je živ.

Fordovo istraživanje je obuhvatilo različite teme, a sve se svodilo na „bitne“ stvari u životu kojih bi se vlasnici pikapa najteže (ili najlakše) odrekli umesto svog ljubimca.


Čak 82% ispitanih kaže da im je pikap bitniji nego takozvani plaćeni kanali (streaming), u koju kategoriju spadaju Netflix, Hulu i ostali televizijski programi gde se mogu propratiti omiljeni filmovi i serije. Možda ovaj podatak zvuči smešno, ali je potrebno spomenuti da kablovska televizija polako izumire i da su spomenuti „streaming“ servisi budućnost praćenja medija.

Jednako iznenađujuć je i podatak da bi 79% ispitanih radije posedovali svoj pikap nego pili alkohol, 71% njih je odgovorilo da im je bitniji četverotočkaš nego kafa, dok 44% anketiranih navodi da im je ljubimac ispred, čak i hrane. Na dnu liste se našao seks, ali i pored toga čak 38% ispitanih je reklo da bi se pre odrekli spavanja sa lepšom polovinom nego svog kamioneta.

Zatim dolazimo i do nekih ozbiljnijih tema. Opšte je poznato da će Ford F-150 uskoro biti dostupan i u električnom izdanju, gde će mu društvo praviti GMC, Rivian, Tesla, Nikola i mnogi drugi. Oko 40% ispitanih je izjavilo da su „uzbuđeni“ dolaskom takvih vozila, a na pitanje da li su spremni da zamene svog benzinca ili dizela vozilom na električni pogon, rezultati kažu da sve zavisi šta tačno nude.

Između 35 i 38% ispitanih tvrdi da su im tri najbitnije karakteristike presudne za prihvatanje električnih pandana, a to su zadržavanje snage i radnih sposobnosti, to jest mogućnosti pikapa, a zatim i dovoljan broj punjača i na kraju troškovi proizvodnje.

U svakom slučaju, svaka premijera pikapa F-150 je veliki automobilski događaj u Americi, a AutoRepublika će vam doneti detaljan izveštaj.

AutoRepublika

(382)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

ništa čudno, ko bi se od nas, odrekao svog automobila zbog, serija, alkohola, kafe ili sexa, sve se to da nadoknaditi…

kako kaže neka izreka na pitanje,

Koji je auto najbolji…. onaj koji imaš u garaži…..

ko je kriv amerima, što imaju prostranstva za truckove, a jeftino gorivo, pa su i motori sa nama, ne zamislivim kubikažama

sa druge strane, japanska sredina, sa KEI automobilima…. sušta suprotnost….ali opravdana….. malo prostora za život, a tek za auto….

Yankee

Pricalo se da ce kei uskoro biti zabranjeni jer vise ne uspevaju da prodju ni osnovne bezbednosne standarde, ali jos nista zvanicno.

D_C

Koji je auto najbolji…. onaj koji imaš u garaži…..
A koji je nabrzi… zna se… od rent-a-cara…

kola

amerikancu je najvaznje kokice mejn krofne pivo debilne pite ko neka strudla sirup od javora na palcinku pileca krilca na razne nacine a automobil sluzi da se dodje do zeljenih stvari koje sam nabrojao. nigde nisam video prljavijih kola nego u americi ko da se prasad unutra voze jer ih i neinteresuju bar najvecu vecinu

Izmenjeno 3 godine pre od strane kola
Vlasnik

Imao sam prilike da obidjem US i uzduz i popreko i da se vozim njihovim putevima od Istocne do Zapadne obale. I da me voze Ameri i sam da se vozam. Ameri su pre svega jako praktican i pragmatican narod. Ne pate od nepotrebnih detalja i nisu fancy kao sto je slucaj u Evropi ( pre svega u Italiji ili Spaniji ) S obzirom na distance koje se svakodnevno prelaze ( posao, skole, prodavnice itd.. ) i stil zivota, njima je pre svega bitno da imaju odgovarajuce prevozno sredstvo. Naravno sve u skladu sa njihovim finansijskim mogucnostima. U gradovima pogotovu… Pročitaj više »