1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Focus zategao bore i dobio tehnologiju blagog hibrida
Ford Focus zategao bore i dobio tehnologiju blagog hibrida
2

Ford Focus zategao bore i dobio tehnologiju blagog hibrida

298
2
Podelite sa prijateljima:

Američki heč prošao je blagu restilizaciju uz ažuriranje na tehnološkom planu. 

Ford je podario Focusu tehnologiju blagog hibrida od 48 V, i to na trocilindarskom turbo agregatu. Ovaj sistem omogućava da pomenuti motor sada isporučuje 155 ks, mada je dostupan i u slabijoj varijanti sa 125 ks. Prema informacijama koje je dala američka marka Focus sa ovakvom postavkom (155 ks) trošiće 5,1 litar benzina na 100 km u kombinovanom ciklusu vožnje prema WLTP protokolu.

Ford navodi da će se tehnologija blagog hibrida nuditi kod svih trimova (Titanium, Active, Focus ST-Line, Vignale), kao i kod svih izdanja (hedžbek, sedan i karavan). Interesantno je da je u ponudi kod navedenog agregata sa sistemom 48V i mogućnost deaktivacije jednog cilindra onda kada njegov rad nije neophodan.

Ostale pogonske jedinice u portfoliju ostaju iste. Kod benzinaca su to turbo motori radne zapremine 1 i 1,5 litara, dok kod dizelaša čast brane agregati 1,5 EcoBlue i 2,0 EcoBlue.

Što se tiče drugih izmena, one su minimalne i može se reći da se svode da postavljanje nove digitalne instrumentalne table. Digitalni instrumentalni panel ima dijagonalu od 12,3 inča i u Focus stiže iz modela Kuga odnosno Escape.

Ford je potvrdio da će nastaviti sa plasiranjem hibridnih i električnih vozila u Evropi, te da će ih do kraja naredne godine biti ukupno 18 u ponudi za kupce na Starom kontinentu.

AutoRepublika 

(298)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pošto će sada 1,0 da se nudi i sa ovim od 155 ks (koji dolazi i u Pumi), a piše da ostaje u ponudi i 1,5 benzinski motor (koji je ranije nudjen i sa 150 ks), malo mi je nejasno u kojim verzijama će ubuduće da se nudi 1,5 benzinac?
Inače, lepo što su „redizajnirali“ i instrument tablu.
Samo, ne verujem da će ovaj FL focus stići do nas i u narednih godinu dana … Prethodna verzija u FL izdanju je baš gadno kasnila sa početkom prodaje u Srbiji.

moron

Kakav je to sada ulazni motor za focus, 1.5 TiVCT 120 KS M6 ?