1. Home
  2. Vesti
  3. Rimac predstavlja serijski C_Two do kraja godine
Rimac predstavlja serijski C_Two do kraja godine
0

Rimac predstavlja serijski C_Two do kraja godine

191
0
Podelite sa prijateljima:

Duga priča o fantastičnom hrvatskom električnom superautomobilu uskoro će dobiti svoj epilog sa dolaskom finalne varijante namenjene serijskoj proizvodnji. 

Čini se da je korona virus poremetio planove kompletne automobilske industrije. Poremećaji su počeli sa otkazivanjem ovogodišnjeg Salona automobila u Ženevi, gde je trebalo da vidimo serijski primerak Rimčevog novog aduta.

No, do toga nije došlo te je hrvatski proizvođač rešio da odgodi svoju premijeru. Ni danas ne znamo kada će to tačno biti, ali predstavnici Rimca ističu da će debi biti sigurno do kraja tekuće godine, kao i da im planovi u vezi sa početkom isporuka prvih jedinica nisu izmenjeni, odnosno da će najsrećniji vlasnici svoje nove „ljubimce“ dobiti početkom naredne godine.

Rimac C_Two

Ono što ćemo tek da saznamo je i zvanični naziv novog modela, s obzirom na to da je sam Mate Rimac kazao da je C_Two bio samo „radni naziv“.

Interesantno je da iz Rimca najavljuju da su uspeli značajno da ubrzaju proizvodnju otvaranjem novog pogona u Velikom Trgovišću. Navodno je sada za izradu jednog vozila potrebno oko 5 nedelja, dok je pre toga čitav proces trajao dvostruko duže.

No, pre nego što se počne sa proizvodnjom serijskim primeraka namenjenih za tržište, biće napravljeno dodatnih 13 komada za potrebe testiranja i homologacije vozila. Ujedno, dva prototipa uveliko vrše testove koji se tiču performansi, autonomije kretanja i voznih karakteristika.

Rimac C_Two

Rimac obećava da će najavljene performanse ostati iste, odnosno da će se ubrzanje do 100 km/h obavljati za manje od 2 sekunde, dok će maksimalna brzina iznositi 415 km/h. Hrvatski proizvođač najavljuje da će zahvaljujući novom sistemu hlađenja njegov superautomobil biti u stanju da odvoza dva brza kruga na Nirburgringu, bez značajnijeg pada performansi.

Rimac namerava da napravi svega 150 primeraka ovog fantastičnog automobila, s tim da je gotovo izvesno da su svi već rasprodati, a početna cena iznosila je 1,7 miliona evra po vozilu.

AutoRepublika 

(191)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments