1. Home
  2. Zelene strane
  3. General Motors razvija novi električni kombi
General Motors razvija novi električni kombi
0

General Motors razvija novi električni kombi

149
0
Podelite sa prijateljima:

Većina automobilskih novinara će se složiti da komercijalni vanovi, to jest kombi vozila nisu proizvodi na koje je potrebno obratiti veću pažnju. Kako ih veliki broj kupaca koristi za obavljanje poslova i bez neke posebne emocije, jedino je bitno da su dugotrajni i pristupačni za kupovinu i održavanje.

Dok glavnina proizvođača ipak, s vremena na vreme osveži ponudu, General Motors se očigledno drži one izreke „šta nije pokvareno ne treba popravljati“. Njegovi modeli na domaćem tržištu, Chevrolet Express i GMC Savana su debitovali još 2003. godine, i iako su vremenom dobili novu mehaniku, ipak se nisu promenili u većoj meri.

Štaviše, pre par sedmica najveći američki proizvođač je najavio proširenje ponude, odnosno dodavanje paleti novog 6,2-litarskog benzinca sa 400 konjskih snaga, što čini Express i Savanu najmoćnijim vanovima „preko bare“.


Ipak, svemu mora da stigne kraj jednog dana, a dok su neki očekivali da će General Motors pratiti formulu Forda i Fiat-Chryslera i krenuti za uvozom modela sa evropskog tržišta, proizvođač ima neke druge planove. Kako prenosi Reuters, takav kombi bi se u samom početku prodavao paralelno sa Expressom i Savanom, a kupci bi uglavnom bile mušterije kao što su Amazon, Fedex, UPS i ostale firme za dostavu robe.

General Motors ima veliku konkurenciju i u vidu Riviana, a i Hyundai je nedavno najavio veliku investiciju u firmu Arrival. Reuters takođe dodaje da je trenutna kodna oznaka BV1 i da će proizvodnja startovati u američkoj saveznoj državi Mičigen do 2021. godine.

Ono šta će razlikovati ovaj proizvod od konkurencije jeste cena baterija. Ona trenutno iznosi oko 156 dolara po kilovat satu, ali General Motors tvrdi da je u stanju da je snizi za trećinu. To bi, barem u teoriji, označilo da bi električni proizvodi mogli koštati onoliko koliko i automobili koji koriste motor s unutrašnjim sagorevanjem goriva.

Bilo kako bilo, više informacija ćemo sigurno saznati narednih meseci.

AutoRepublika

(149)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments