1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-Benz CLS 450 na ulicama Zindelfingena (video)
Mercedes-Benz CLS 450 na ulicama Zindelfingena (video)
0

Mercedes-Benz CLS 450 na ulicama Zindelfingena (video)

2.99K
0
Podelite sa prijateljima:

Za sada ovo je perjanica među CLS modelima.

Nakon glamurozne premijere u Los Anđelesu prošlog meseca, novi Mercedes-Benz CLS je dostupan sa pet sedišta, a u međuvremenu je izgubio iritirajuću kamuflažu, koju proizvođači obično stavljaju na prototipove. Primerak u video klipu je primećen na ulicama Zindelfingena, grada kraj Štutgarta.

Naravno, protivnik mu je takođe novi Audi A7 Sportback, a treća generacija CLS-a donosi evolutivni dizajn, jer je sveukupna forma u velikoj meri prenesena sa prethodnika. Sada, kada može da se vidi na „otvorenom“, može i bolje da se uvidi njegova pojava. Verovatno je da će izazvati dosta kontroverzi, posebno kada je reč o zadnjem delu. Vozilo o kojem je konkretno reč poseduje „dijamantsku“ masku hladnjaka i standardne LED farove, dok u isto vreme počiva na relativno malim točkovima, obuvenim u zimske gume.

Ono što možda i nije veliko iznenađenje je da su prednji usisnici za vazduh blokirani i služe samo kao „ukras“, baš kao i oni vertikalni unutar zadnjeg odbojnika. Ispod haube je novi redni šestocilindraš zapremine 3,0 litra sa 367 ks i 500 Nm. Dodatna 21 ks i 250 Nm su dostupni zahvaljujući „blagoj“ hibridnoj postavci, koja se sastoji od elektromotora-generatora, ugrađenog u devetostepenu menjačku kutiju.

CLS 450 će biti dostupan kako sa zadnjim pogonom tako i 4Maticom, dok će oni koji su u potrazi za više snage morati da sačekaju na prvi Mercedes-AMG CLS 53. Treba da debituje sledećeg meseca u Detroitu, sa nekih 440 ks. Biće nova perjanica, pošto će CLS 63 biti zamenjen AMG GT-om sa četvoro vrata, takođe u 2018.

 

(2988)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments