1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes AMG E63 Coupe i Cabriolet definitivno otišli u istoriju
Mercedes AMG E63 Coupe i Cabriolet definitivno otišli u istoriju
0

Mercedes AMG E63 Coupe i Cabriolet definitivno otišli u istoriju

550
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes je potvrdio da više neće biti Coupe i Cabriolet verzija performantne E klase sa V8 agregatom. 

Nemačka marka počinje polako sa primenom onoga što smo očekivali, a to je lagani otklon od V8 pogonske jedinice i ostalih mamutskih motora, dok će njihovo mesto polako zauzimati V6 agregati potpomognuti hibridnom tehnologijom.

AMG E53 Coupe i Cabriolet nedavno su prošli restilizaciju, i iako se verovalo da postoji šansa da vidimo i E63 varijantu sa dvoje vrata, to je ostalo u domenu mašte. „U ovom trenutku nemamo nikakve planove u vezi sa plasmanom V8 motora kod Coupe i Cabriolet izdanja. Niti je bilo govora o tako nečemu u budućnosti“, kazao je produkt menadžer za E klasu, Andrea Ruland.

Daleko od toga da je E53 u varijanti sa dvoje vrata spor automobil, ali je realno da bez V8 motora ne nudi onaj željeni prestiž. Motor koji pokreće ovaj model je 3,0-litarski turbo redni šestak, koji profitira na prisustvu EQ Boost sistema. Naime, na standardnih 435 konja i 520 Nm dodaje se još 22 ks i 250 Nm. Snaga se na sve točkove prenosi putem devetostepenog automatskog menjača.

Prevedeno u performanse, E53 u kupe izdanju u stanju je da ubrza do 100 km/h za 4,4 sekunde, dok će kabriolet isto ubrzanje obaviti za 4,6 sekundi. Sada je u ponudi i opcioni AMG Drivers Package, koji nudi povećanje limita maksimalne brzine sa 250 km/h na 270 km/h.

Dobra vest za ljubitelje AMG brenda jeste da će značka E63 opstati bar još neko vreme, s obzirom na to da ćemo istu videti kod osvežene limuzine i karavana. Restilizovani AMG E63 sedan i karavan trebalo bi da budu prikazani u narednih nekoliko meseci.

AutoRepublika 

(550)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments