1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen sutra predstavlja SUV Nivus
Volkswagen sutra predstavlja SUV Nivus
0

Volkswagen sutra predstavlja SUV Nivus

433
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački proizvođač Volkswagen je potvrdio plan prema kom bi globalna premijera kupeolikog krosovera Nivus bila upriličena 28. maja. VW će prirediti digitalni doživljaj publici koja „željno“ iščekuje još jedan model s povišenom pozicijom sedenja, uz istovremenu promociju siluete kupea.

SUV Nivus će silaziti s proizvodnih traka kompleksa Sao Bernardo do Kampo koji je lociran u brazilskoj prestonici Sao Paulo. Ujedno, to će biti prvi model koji će biti lokalno razvijen i proizveden, s izvornom namerom izvoza na zahtevno tržište Evropske unije. Razvijen je pod radnim nazivom koncepta „Novi urbani kupe“ (New Urban Coupe), i kao takav će u gami biti smešten između modela Polo i T-Cross.

Uprkos egzistenciji brojnih sličnosti s pomenutim Polom, krosover Nivus će krasiti i neki momenti koji će ga vidno razlikovati u odnosu na Polo. Sve verzije noviteta će koristiti digitalni instrumentacioni klaster, dok će on biti instaliran samo kod najprestižnijih verzija Pola, i to kao doplatna opcija. Na krosoveru T-Cross, takva instrumentacija će biti omogućena počev od paketa Comfortline pa do vrhovnog, u Highline opremi.

Za razliku od blizanačkih modela T-Cross i Tiguan, naš Nivus je dizajniran s akcentom na atraktivnoj zadnjici. Dizajnerski jezik kojim „govori“ Nivus je prioritet jasno dodelio proporcijama spram uglaste konfiguracije karoserije. Luksuznom izgledu noviteta doprinose prednje svetlosne grupacije uz neizbežna, atraktivna dnevna svetla, dok će svoj doprinos estetici dodati i felne izrađene od lake legure koje u prečniku poseduju 17 inča. Lukovi iznad točkova imaju kružni izgled.

Novajlija počiva na MQB arhitekturi i pogoniće ga jednolitarski motor(čić) koji isporučuje 128 konjskih snaga uz 200 njutn metara najvišeg obrtnog momenta. Automobil će posedovati i opcionu automatsku šestostepenu transmisiju.

Iako je po gabaritima „rod rođeni“ hedžbeku Polo, Nivus nudi više mesta za prtljag, s obzirom na zapreminu prostora namenjenog istom – 415 litara. To je upečatljivo više od 285 litara kojim raspolaže gradski hedžbek iz Volfsburga. Slična situacija se očekuje i sa ponudom prostora za putnike, posebno one na zadnjoj klupi gde bi Nivus trebalo da bude „Audi A8 za Polo“. (smajli p.a.).

U samom početku tržišnog života, Volkswagen Nivus će biti dostupan u tri konfiguracijske postavke: Comfortline, Highline i Sense. Predsednik cele Volkswagen grupacije skreće pažnju publici na primenu novog sistema, razvijenog u Nemačkoj, a namenjenog uveseljavanju putnika, od kojeg se puno očekuje u centrali kompanije.

Čekamo premijeru zajedno!

AutoRepublika

(433)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments