1. Home
  2. Vesti
  3. Špijunirana Honda Civic Type R za 2022.
Špijunirana Honda Civic Type R za 2022.
2

Špijunirana Honda Civic Type R za 2022.

279
2
Podelite sa prijateljima:

Februara 2019., Honda je „bacila udicu“. Naime, fabrika u Svindonu treba da stane s radom 2021., kada je na rasporedu 11. generacija Honde Civic Type R.

Fabrika u Turskoj takođe smanjuje kapacitete, tako da se očekuje da Honda prebaci proizvodnju Civica u SAD ili Kanadu. Najveći razlog ove promene je da se neutrališu prekomerni proizvodni kapaciteti.

Dakle, nameće se pitanje, šta će biti s novim Civicom? S tim u vezi, pojavile su se prve špijunske fotografije japanskog hedžbeka, a proporcije definitivno obećavaju. Veliki točkovi, crvene kočne čeljusti, zadnji spojler i zjapeći ventilacioni otvori  napred, potvrđuju da je reč o Hondi Civic Type R nove generacije.

Ono što se takođe može primetiti je par kadica za vozača i suvozača s crvenim tapacirungom i centralnom trakom, kao i volan s tri paoka. Ekran info-zabavnog sistema „štrči“ na centralnom delu armaturne table. Dakle, definitivno temeljan redizajn.

Novajlija izgleda aerodinamičnije, duže i niže od prethodnika. Čini se da su lažni ventilacioni otvori  u zadnjem odbojniku uklonjeni. Ono što treba očekivati je nastavak s prednjim pogonom i 2,0-litarskim turbomotorom, koji bi mogao da prođe kroz tretman hibridizacije.

Honda nema problem s obelodanjivanjem svojih planova vezanim za elektrifikaciju. Japanski proizvođač želi da elektrifikuje sve modele koji se prodaju u Evropi do 2025.

Proizvođači koji prodaju automobile na Starom kontinentu moraju dostići prosečnu emisiju od 95 g/km ili manje počev od 2021., ili… To „ili“ znači da će za svaki prekomerni gram EU naplaćivati penale od 95 evra, pomnoženih s brojem automobila „prekršilaca“. Drugim rečima, Honda mora da se prilagodi novim pravilima da ne bi gubila ogromne svote novca na kratkoročnom, odnosno srednjoročnom planu.

JATO Dynamics procenjuje da će nametnuti ciljevi za 2021. generisati do 34 milijarde evra u penalima. Tesla i Smart su izuzeci jer prodaju isključivo čisto električne automobile. Što se tiče tradicionalnih proizvođača, Toyota je bezbrižna zahvaljujući rastućoj potržanji za hibridima i PHEV modelima.

AutoRepublika

(279)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Dopada mi se na onoj prvoj slici kada vidim kako je sada praktično uradjen auspuh … Onako obešen, posebno radi nižeg težišta … A, i kada cevka progori, lakše se sada pridje i zakrpi onom specijalnom „izolir trakom“ za auspuhe … Genijalno … Kako vidim, „odostraga“ ima i kuku za vuču, taman tamo gde CTR 10. generacije ima one tri debilne topovske cevke izduva … Vidi se da su ozbiljno shvatili kritike nekih koji sadašnjoj generaciji zamerju što ne može da se zakači prikolica … kada, recimo, na jesen, kao sav normalan svet, sa „Štilokvkom“ 051 AVE u gepeku kreneš… Pročitaj više »

J4ZZ3R

Izgleda kao mesavina Accorda i BMWa, mada otpozadi ce opet da bude zanimljiva, ali u svakom slucaju prakticna…

Kad izadje FL kupujem, znaci 2024 2025 ako budem ziv,