1. Home
  2. Vesti
  3. Geely želi da proširi partnerstvo sa Daimlerom
Geely želi da proširi partnerstvo sa Daimlerom
0

Geely želi da proširi partnerstvo sa Daimlerom

178
0
Podelite sa prijateljima:

Prvi čovek kineskog giganta, Li Šufu, zaintereosvan je za opširnije partnerstvo sa Daimlerom. 

Daimler i Geely već sarađuju na nekoliko projekata. Najvažniji je naravno Smart u kojem obe kompanije imaju udeo od 50%. Šta više, nedavno smo čuli od rukovodilaca nemačkog brenda da Smart danas ima svetlu budućnost, upravo zahvaljujući spasonosnom ulaganju Geelyja.

Daimler i kineska kompanije takođe su investirali u Volocopter, startup koji se bavi razvojem usluga letećeg taksija. Za Geely bi 2020. godine trebalo da bude od velike važnosti.

Li Šufu najavljuje da će Lynk&Co ove godine početi sa isporukom vozila u Evropi, što je veoma bitan podatak za kinesku kompanije. On dodaje da postoje brojne oblasti gde bi se mogla nastaviti i produbiti saradnja sa Daimlerom.

No, čini se da Nemci nisu previše zainteresovani za dalje proširivanje kooperacije sa Geelyjem. Bar to nije bio slučaj do nedavnih događaja sa pandemijom korona virusa. Šteta koju je korona prouzrokovala automobilskoj industriji mogla bi da otvori vrata većoj saradnji Geelyja i Daimlera.

AutoRepublika 

(178)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments