1. Home
  2. Vesti
  3. Da li ćemo uskoro videti električni Jeep Wrangler?
Da li ćemo uskoro videti električni Jeep Wrangler?
0

Da li ćemo uskoro videti električni Jeep Wrangler?

149
0
Podelite sa prijateljima:

Šta nosi budućnost za američku off-road legendu?

Jeep je i dalje misteriozan kada su u pitanju planovi za narednu generaciju Wranglera. Ovakvo postupanje je sasvim logično, jer je aktuelna verzija ovog modela i dalje poprilično svež proizvod na automobilskom tržištu.

Međutim, na nedavno održanoj internet konferenciji koju je upriličio CarAdvice, šef dizajna Jeepa, gospodin Mark Alen, kazao je da ako dođe do odluke da se napravi električna varijanta Wranglera, onda to mora biti najbolji Wrangler do sada. „Takav terenac postavio bi nove granice u off-road vožnji. U ovom trenutku nemamo planove za tako nešto, ali ako me pitate da li bi u budućnosti tako nešto bilo moguće, onda je moj odgovor da“, rekao je Alen.

On je dodao da je FCA na putu elektrifikacije, pa će tako i sam Jeep morati da prođe kroz ovu transformaciju. Ponovio je da ćemo uskoro videti hibridna izdanja modela Compass i Renegade, a da bi sličan tretman trebalo da dobije i sam Wrangler.

Alen je istakao i da bi potencijalni električni Wrangler bio u ogromnoj prednosti u odnosu na verziju sa SUS motorom, pre svega zbog odlika elektromotora. „Sa električnim pogonskim sklopom imate mogućnost da kontrolišete brzinu zasebno svakog točka. Tako nešto donelo bi ogromnu prednost u sferi manevrisanja pri terenskoj vožnji“, kazao je šef dizajna Jeepa.

Mark Alen je rekao i da veruje da prelazak na EV platformu ne bi udaljio Wranglera od njegovih tradicionalnih kupaca. „Kod ovog vozila nije poenta u motoru, već u njegovim terenskim mogućnostima, a one bi sa EV tehnologijom bile još veće“, zaključio je Alen.

AutoRepublika 

(149)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments