1. Home
  2. Vesti
  3. Premijera: Nissan GT-R50 by Italdesign (GALERIJA)
Premijera: Nissan GT-R50 by Italdesign (GALERIJA)
0

Premijera: Nissan GT-R50 by Italdesign (GALERIJA)

453
0
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka predstavila je specijalno izdanje čuvenog modela GT-R, nastalo u saradnji sa dizajnerskim studiom Italdesign. 

Italijanski dizajn i japanska mehanika – to se čini kao savršeni spoj. GT-R50 imali smo priliku da vidimo i ranije u raznim formama, ali je sada prikazano konačno izdanje. Prvobitno je zamišljeno da ovaj model vidimo na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi, ali kako je isti otkazan zbog epidemije virusa korona, pribeglo se online premijeri.

Kada je reč o dizajnu, jasno je da je GT-R50 potpuno drugačiji od standardnog modela. Anfas je skroz izmenjen sa novim odbojnikom i svetlosno grupacijom na samom kraju vozila. Na krovu vidimo malo udubljenje na sredini, dok je pozadi postavljeno veliko krilo. Naravno, u prvom planu su i ogromni točkovi od 21 inča.

U kabini i nema nekih velikih noviteta. Sve je to manje-više slično kao kod standardnog modela, s tim da je upotrebljeno više plemenitih materijala, jer je ipak ovo automobil koji će biti proizveden u svega 50 primeraka.

Pogonska jedinica je sada već čuveni 3,8-litarski twin-turbo V6 agregat, koji u ovom izdanju isporučuje čak 710 ks i 780 Nm i uparen je sa šestostepenim sekvencijalnim menjačem.

Nissan je otvorio narudžbine za ovaj model još u decembru 2018. godine i prema njihovim informacijama još uvek ima slobodnih primeraka. Prvi automobili stići će do vlasnika krajem tekuće i početkom naredne godine. Cena je prava sitnica – 990.000 evra.

AutoRepublika 

(453)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments