1. Home
  2. Vesti
  3. Kriza u vezi sa mikročipovima nema uticaja na proizvodnju najprestižnijih modela Audija
Kriza u vezi sa mikročipovima nema uticaja na proizvodnju najprestižnijih modela Audija
0

Kriza u vezi sa mikročipovima nema uticaja na proizvodnju najprestižnijih modela Audija

162
0
Podelite sa prijateljima:

Bavarski premijum brend nema nameru da na bilo koji način uspori montažu vozila na kojima se najviše zarađuje.

Kriza oko nestašice mikročipova i poluprovodnika trese kompletnu automobilsku industriju i retki su oni brendovi koji se dobro bore sa ovim problemom. Opel je nedavno najavio da će zatvoriti fabriku u Ajzenahu do kraja godine, Toyota smanjuje proizvodnju za čak 40%, a Audijev pogon u Nekarsulmu radi sa vrlo malim kapacitetom. Ali…

Montaža modela A4, A5, A6 i A7 je potpuno obustavljena u Nekarsulmu, no dva modela i dalje bez ikakvih problema silaze sa proizvodnih linija. To su R8 i e-tron GT. Zapravo proizvodnja upravo ova dva automobila omogućava da se pomenuti pogon u potpunosti ne zatvori…

U Audiju navode da su morali da daju prioritet najskupljim automobilima. “E-tron GT je vrlo važan zbog planova u vezi sa elektrifikacijom našeg brenda, dok R8 donosi veliku zaradu na svakom prodatom primerku. Uz to reč je o vozilima koja nemaju ogroman broj isporuka na mesečnom nivou”, stoji u saopštenju Audija.

No, kako stručnjaci predviđaju da će nedostatak mikročipova potrajati bar do polovine sledeće godine, pitanje je trenutka kada će i ova marka biti primorana da zaustavi svoje pogone.

AutoRepublika 

(162)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments