1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Ford Mustang Shelby GT500 će razvijati 720 konjskih snaga?
Novi Ford Mustang Shelby GT500 će razvijati 720 konjskih snaga?
0

Novi Ford Mustang Shelby GT500 će razvijati 720 konjskih snaga?

628
0
Podelite sa prijateljima:

Ford bi do kraja godine mogao da predstavi novu generaciju Mustanga Shelby GT500 sa mogućom serijskom proizvodnjom najavljenom za sledeće leto. Na jednom od foruma su osvanule informacije za koje se veruje da su istinite.

Iako postoje i određene sumnje (autor pre svega nije aktivan na sajtu i neke reči su pogrešno napisane, ali to nije retkost za automobil koji je još uvek u razvoju), podatak da će Shelby GT500 razvijati 720 ks zvuči kao realan pošto je od ranije poznato da američki proizvođač vozila želi da nadmaši Dodge Challenger SRT Hellcat.

To bi učinilo ovu verziju najmoćnijim serijskim Mustangom u istoriji i za 58 konjskih snaga moćnijim u poređenju sa prethodnikom.

Prema očekivanju V8 motor zapremine 5,2 litre je pozajmljen iz Shelbyja GT350, ali je na tu pogonsku grupu dodat i kompresor. Pored 720 ks, Shelby GT500 bi trebao da obezbedi i 881 njutn metar obrtnog momenta. Pogon će ostati na zadnje točkove uz šestostepeni manualni menjač.

Deo koji ima najmanje smisla je navodna težina od 1.916 kilograma ili za čak 200 više u poređenju sa Mustangom GT. Prethodni Shelby GT500 je bio težak 1.746 kilograma i mogao je da dostigne 325 km/h, ali bi nova verzija trebala biti limitirana na oko 300 km/h.

Bilo kako bilo, u narednih nekoliko meseci ćemo saznati više informacija pa nas očekuje uzbudljivo sledeće leto na usporednom testu ne samo protiv spomenutog Hellcata već i Chevrolet Camara ZL1.

(628)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments