1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Sebastijan Fetel napušta Ferrari na kraju sezone
Sebastijan Fetel napušta Ferrari na kraju sezone
1

Sebastijan Fetel napušta Ferrari na kraju sezone

207
1
Podelite sa prijateljima:

Sebastijan Fetel je pre pet godina pojačao tim Ferrarija i tada je najavljen kao naslednik legendarnog Mihaela Šumahera, onaj koji će preporoditi italijanski tim. Posle 14 pobeda i dve vicešampionske pozicije u generalnom plasmanu, dve strane su objavile da do nastavka saradnje neće doći i da će nemački vozač biti slobodan da potraži novi dom naredne sezone.

Ovu vest su prvo preneli nemački mediji tokom ponedeljka, da bi je danas Ferrari i zvanično potvrdio, uz objašnjenje da je odluka bila obostrana i da novac nije igrao ključnu ulogu. Fetel je prošlog meseca izjavio da su dve strane blizu dogovora o produženju saradnje i da bi novi ugovor trebao biti potpisan do početka 2020. sezone, ali se očigledno nešto iskomplikovalo u međuvremenu.

Na konferenciji za novinare, prvi čovek Ferrarijevog trkačkog tima Matia Binoto je izjavio da odluka nije bila laka, ali da obe strane smatraju da je razlaz najbolje rešenje. On se zahvalio Nemcu i rekao da ga njegovih 14 pobeda, čine trećim najuspešnijim vozačem Ferrarija.

Italijanski mediji pišu da je Ferrari ponudio jednogodišnji ugovor uz nižu platu nego što je to bio slučaj u prošlosti. Veliku ulogu u tome ima i drugi vozač u timu, Šarl Leklerk, koji je pre nekoliko meseci potpisao novi petogodišnji ugovor s italijanskim timom.

Mladi vozač iz Monaka je prošle godine nadmašio Fetela po broju pobeda, pol pozicija, podijum finiša i poziciji u generalnom plasmanu, pa nije iznenađenje što Ferrari želi da upravo Leklerk bude prvi vozač u timu.


Ubrzo nakon plasiranja ove vesti su počele da kruže priče ko bi mogao da bude naslednik Nemca u timu. Pojavile su se glasine da Ferrari pregovara sa aktuelnim šampionom Luisom Hamiltonom. Slično kao i u slučaju Fetela, i Britancu ističe ugovor na kraju sezone, ali on kaže da je izuzetno sretan u Mercedesu i da nema nameru da promeni ekipu.

Međutim, gde ima dima ima i vatre, pa su čelnici Ferrarija nedavno „uhvaćeni“ na ručku sa Hamiltonom, mada su obe strane bile brze da kažu da je samo reč o društvenom skupu, to jest o neobaveznoj socijalizaciji. Ostala dva imena koja se često spominju u medijima su Karlos Sainc i Daniel Rikijardo.

A Fetel? Pa za njega trenutno nema čak ni „novinarskih patki“, u smislu gde bi mogao da završi, ali teško da postoji tim koji ne bi poželeo četverostrukog šampiona koji je pobedio na 53 trka u karijeri. Ostaje jedino da vidimo da li je iko spreman platiti visok iznos za platu, ili će Nemac pristati da vozi za manju cifru…

AutoRepublika

(207)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Fetela sam video kao nadu.. Mali sumaher… Mislio sam da ce vise trofeja osvojiti…ali ferrari je odradio svoje…