1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla prkosi vlastima, fabrika u Kaliforniji počinje sa radom
Tesla prkosi vlastima, fabrika u Kaliforniji počinje sa radom
1

Tesla prkosi vlastima, fabrika u Kaliforniji počinje sa radom

124
1
Podelite sa prijateljima:

Tesla nastavlja sa proizvodnjom automobila u pogonu u Frimontu, u saveznoj državi Kalifornija u SAD.

Zvaničnici Alameda okruga, gde je locirana fabrika američkog brenda, još uvek nisu dali dozvolu za početak rada, ali je Tesla tokom vikenda podneo tužbu protiv lokalnih vlasti i otvorio vrata svog pogona za radnu snagu.

Teslina fabrika zatvorena je sredinom marta, jer je proizvodnja automobila proglašena za posao koji nije od krucijalne važnosti. Mask je na društvenoj mreži Twitter potvrdio da je proizvodna lokacija u Frimontu počela sa radom.

„Ukoliko bude bilo hapšenja, molim da samo mene liše slobode“, izjavio je milijarder aludirajući na najave da bi moglo doći do upada policije u fabriku.

Tesla ističe da su preduzeti svi koraci da se radnici bezbedno vrate na svoj posao. Pored kursa koji su zaposleni imali online, vrši se višestruko proveravanje temperature radnika, potom poštuje se udaljenost od najmanje od 2 metra, dok se kompletna fabrika čisti i dezinfikuje na dnevnom nivou.

Američki proizvođač navodi da je model preuzet iz Kine, gde je njihov pogon uveliko u funkciji, nakon što su prošli rigoroznu proveru tamošnjih vlasti.

Ilon Mask je već najavio da će Tesla premestiti svoju centralu u Nevadu ili Teksas, očito nezadovoljan tretmanom koji ova kompanija ima u Kaliforniji. Teksas je već spominjan kao mogući dom za novu fabriku Tesle.

AutoRepublika

(124)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BojanNeki

Sve fabrike automobila su dobile dozvolu da mogu da nastave da rade samo Tesli nije bilo dozvoljeno. Toliko o „tajnoj“ američkoj sili koja gura Teslu po čitavom svetu.

comment image