1. Home
  2. Sport
  3. Amerikanci se vraćaju profesionalnom auto-moto sportu
Amerikanci se vraćaju profesionalnom auto-moto sportu
0

Amerikanci se vraćaju profesionalnom auto-moto sportu

109
0
Podelite sa prijateljima:

Epidemija virusa korone je poremetila mnogo toga u životima ljudi, a za nas ljubitelje automobila na toj listi se nalazi i profesionalni auto-moto sport. Sezone u mnogim zemljama su otkazane, u nekim drugim još uvek nisu ni počele, pa su mnogi šampionati odlučili da zadovolje javnost tako što će dozvoliti vozačima da se takmiče u virtualnom sportu. Kako nam se čini, najmanju pauzu između trka će imati Amerikanci, pa su dva šampionata u ovoj državi nedavno objavili povratak na staze.

Krenućemo od najpopularnijeg auto-moto sporta „preko bare“, a to je svakako NASCAR. Sezona je originalno stopirana 8. marta nakon trke u Feniksu, što nam govori da su vožena samo četiri nadmetanja u ovogodišnjoj sezoni. NASCAR i dalje planira da svih 36 takmičarskih trka bude kompletirano, a sezona će biti nastavljena 17. maja na istorijskoj stazi Darlington.

Ova trka je u prošlosti bila poznata po fantastičnom retro stilu automobila i uvek je privlačila veliku pažnju. Samo tri dana kasnije, Darlington će ponovo ugostiti najbolje američke vozače, da bi dve naredne trke posle toga trebale biti vožene na stazi Šarlot.

NASCAR je takođe otkazao nekoliko drugih planiranih trka, kao što su one u Čikagu, Ričmondu i Sonomi, a zameniće ih već postojeće staze u blizini koje bi omogućile timovima da putuju kraće distance između trka. Barem naredne četiri trke će biti vožene bez prisustva publike, a ostatak sezone će zavisiti od toga da li će epidemija biti eliminisana.

IndyCar šampionat je trebalo da startuje baš u vreme kada je epidemija postala problem tako da nova sezona nikada nije ni otvorena, a kako je objavljeno ovih dana, bolidi će se prvi put naći na stazi prvog vikenda u junu na stazi u Teksasu. I ovaj šampionat će biti vožen bez publike, ali sa nekoliko bitnih izmena u poređenju sa spomenutim NASCAR šampionatom.

Naime, umesto planiranih 19 trka, sezona će imati četiri manje, što znači da će prve četiri trke (Alabama, Kalifornija, Teksas i Mičigen) jednostavno biti otkazane. I pored toga, očekuje se da će borba između Chevroleta i Honde svakako biti jednako dinamična kao i prethodnih godina.


I za kraj, čelnici NHRA (National Hot Rod Association) nemaju nameru da otvore sezonu bez publike. Oni su nedavno izjavili da je plan početak meseca avgusta i da će više informacija biti poznato narednih sedmica.

AutoRepublika

(109)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments