1. Home
  2. Vesti
  3. Još jedan „gutač benzina“ potencijalno u serijskoj proizvodnji
Još jedan „gutač benzina“ potencijalno u serijskoj proizvodnji
0

Još jedan „gutač benzina“ potencijalno u serijskoj proizvodnji

969
0
Podelite sa prijateljima:

Pre nekoliko meseci General Motors je šokirao javnost kada je najavio da će legendarno ime Hummer ponovo ući u serijsku proizvodnju. Još veće iznenađenje je usledilo kada je objavljeno da će takva oznaka služiti za električni pikap kamionet razvijen pod okriljem divizije GMC, posebno zato što je Hummer u svoje vreme bio poznat kao jedan od najvećih potrošača goriva.

Čini nam se da će se još jedno takvo vozilo ponovo naći u serijskoj proizvodnji, a reč je o Fordu Excursionu. Ovaj terenac se originalno proizvodio od 2000. do 2006. godine, i u tom periodu je ukupno prodato 195.405 jedinica. Sa dužinom od 5,8 metara i težinom od 3,5 tone, Excursion je do današnjeg dana najveći i najteži masovno proizvedeni terenac na svetu.


Ali slično kao što je to bio slučaj sa Hummerom, i Excursion bi se ponovo mogao naći u serijskoj proizvodnji. Ford je nedavno konaktirao Zavod za zaštitu intelektualne svojine kako bi zaštitio pravo na ovo ime.

Odmah su, naravno, stigle glasine da američki gigant sprema takav model za serijsku proizvodnju, a eksperti su počeli da analiziraju u koju svrhu bi se naziv mogao iskoristiti.

Model Expedition već popunjava poziciju najvećeg terenca kompanije pa u današnja vremena, kada se svi koncentrišu na postizanje viših nivoa efikasnosti i ekonomičnosti, šanse su male da bi proizvođač ponudio još jedan veći model. I pozicije manjih terenaca i krosovera su popunjene, pa je jedini logičan zaključak onaj koji anticipira da je ovde reč o električnom proizvodu koji bi bio pozicioniran u drugoj klasi u odnosu na nedavno predstavljen baterijski SUV Mustang Mach E.

To će svakako biti velika promena u poređenju sa prethodnikom, koji se nudio sa „kamionskim“ agregatima kao što su 6,8-litarski benzinac i 7,3-litarski dizel.

Fordova premijum divizija Lincoln je takođe najavila da želi da razvije sopstveni električni krosover umesto planirane saradnje sa firmom Rivian, pa nema sumnje da će dva modela biti povezana u većoj meri. Očekuje se da bi duet mogao debitovati tokom 2022. godine.

AutoRepublika

(969)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments