1. Home
  2. Vesti
  3. Mazda priprema fantastične koncepte za Tokio
Mazda priprema fantastične koncepte za Tokio
0

Mazda priprema fantastične koncepte za Tokio

179
0
Podelite sa prijateljima:

Mazda priprema koncept koji će biti prethodnica nove „trojke“.

Nakon Nissana, Honde, Toyote, Lexusa i Suzukija, došlo je vreme da još jedan japanski proizvođač automobila demonstrira svoje planove na Salonu automobila u Tokiju. Mazda će na tokijski štand izvesti dva nova koncepta sa različitim zadacima. Studija u vidu elegantnog sedana će dati uvid kada su u pitanju nove dizajnerske smernice „Zoom-Zoom“ kompanije u bliskoj budućnosti.

S obzirom na karoserijski stil i proporcije sedana sa četvoro vrata, teško se oteti utisku da se radi o ranoj formi nove generacije Mazde6. Otelotvorujući evoluciju prelepog (i uspešnog) Kodo dizajnerskog jezika, koncept poseduje nisku liniju krova i tanke stubove, uz izraženu, karakternu liniju koja se pruža od prednjeg do zadnjeg dela automobila.

Male kamere zamenjuju spoljne retrovizore, a nema ni vidljivih ručki vrata. Ono što je takođe primetno je kratak prednji prepust i komplet naglašenih alu naplataka, koji su u potpunosti popunili lukove točkova. Izraženo iskošena linija krova bi mogla da bude Mazdina interpretacija popularnog žanra limuzina sa kupe siluetom.

Što se drugog koncepta tiče, on je prethodnica nove generacije serijskog modela iz C segmenta. Dakle, reč je o vesniku Mazde3. Izložbeni primerak će koristiti Skyactiv-X motor, prvi komercijalno dostupan benzinski motor sa kompresionim paljenjem.

Mazda procenjuje da će nova jedinica biti 20-30 odsto štedljivija u odnosu na aktuelne benzinske motore, isporučujući u isto vreme 10-30% više obrtnog momenta. Nova Mazda3 će biti prva koja će dobiti novi agregat 2019. godine, dok će elektrifikovana verzija u vidu „plug-in“ hibrida stići 2021.

Takođe, u Tokiju će se naći i nedavno predstavljeni CX-8, SUV sa tri reda sedišta, rezervisan za japansko tržište, sa 2,2-litarskim turbo dizelom. MX-5 Red Top specijalna edicija će takođe biti tu.

 

(179)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments