1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla Model S Performance do 60 milja na čas (96,56 km/h) za samo 2,3 sekunde (VIDEO)
Tesla Model S Performance do 60 milja na čas (96,56 km/h) za samo 2,3 sekunde (VIDEO)
0

Tesla Model S Performance do 60 milja na čas (96,56 km/h) za samo 2,3 sekunde (VIDEO)

183
0
Podelite sa prijateljima:

Tesla Model S brži nego ikada ranije.

Jedan od automobila koji imaju najbolje ubrzanje na svetu, sada je još brži. Tesla kaže da je Modelu S Performance  do 60 milja na čas (96 km/h) potrebno samo 2,3 sekunde.

To je možda neznatno unapređenje u odnosu na prethodnu vrednost (2,4 sekunde) ali kako se približavamo nuli, „eksponencijalno“ je teže ostvariti napredak.

Nezvanično, na testiranju je Model S do 60 milja na čas ubrzao za 2,28 sekundi. Kada se uporedi s najboljima u ovom segmentu, retki su oni koji mogu da ga nadmaše. Zapravo, kalifornijski elektromobil je po ovom pitanju broj jedan u svetu. Bez sumnje, Teslin novi „Gepard“ režim startovanja to garantuje.

Ukoliko američki proizvođač uspe da vreme za još jedan deseti deo sekunde, Model S Performance će biti usamljen na tronu, kao jedini automobil na svetu sposoban da 60 milja na čas dostigne za 2,2 sekunde.

Pogledajte start iz „Gepard stava“ u priloženom videu.

AutoRepublika

(183)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments