1. Home
  2. Vesti
  3. Loša izrada Tesla Modela 3 Performance opisana u galeriji fotografija
Loša izrada Tesla Modela 3 Performance opisana u galeriji fotografija
2

Loša izrada Tesla Modela 3 Performance opisana u galeriji fotografija

737
2
Podelite sa prijateljima:

Tesla Model Y je u centru pažnje ovih dana što se tiče propusta u kvalitetu izrade, ali i Model 3 je ponovo na tapetu. Vlasnik Performance primerka, koji košta 66.000 dolara, napravio je listu problema s kojima se suočio ovaj relativno nov automobil, a stvari nisu za pohvalu.

„Rešavam to s Teslinim servisom trenutno, tako da ćemo videti kako će izgledati kada se vrati sledeće nedelje.“ Očigledno je da vlasnik nije srećan sa svojom kupovinom, mada, ko bi mogao da ga krivi kada se uvide svi nabrojani problemi…

Do izvesne mere, Tesli mogu da se oproste izvesne stavke s kvalitetom, ali nakon tri godine proizvodnje (u julu 2020.), za očekivati je da se Model 3 proizvodi s više obraćanja pažnje na detalje. Galerija koju je vlasnik podigao na Imgur dodatno otkriva prljavštinu unutar sočiva zadnjih svetala, nesavršenosti u boji, plave tragove, nejednake panele karoserije, ozbiljne slučajeve asimetrije i zazore između zadnjih svetala.

„Hromirani panel trima se ljušti“, vidjivo je i mesto na vratima, stakleni krov je ogreban i „možda najvažnija stvar“ dolazi u vidu „staklenog krova koji ne dihtuje u potpunosti, jer je podignut s jedne strane“. S obzirom na cenu Modela 3 Performance, ovakvi propusti su zaista neprihvatljivi.

Već se ranije o govorilo o tome a govori se i sada, da Ilon Mask treba da nauči par stvari od Toyote, odnosno kvalitetnoj izradi u kombinaciji s visokim brojem proizvedenih automobila. Trenutno, a to se dešava otkada je Model 3 započeo silazak s proizvodnih linija u Frimontu, čini se da je američki proizvođač jedino zainteresovan za proizvodnju što većeg broja automobila na račun kvaliteta izrade.

Teslina tehnologija baterija i elektromotora može biti sjajna, ali kada je reč o sklapanju kompletnog automobila, Ilon Mask još uvek ima dosta toga da nauči. Na kraju, tema vlasnika Modela 3 Performance na Redditu je dobila i nekoliko odgovora koji su zacementirali Teslinu reputaciju drugorazredne izrade i završne obrade.

Da navedemo jedan od njih: „Prijatelju mog oca je upravo stigao naručeni Model 3 Performace, nakon što je posedovao Porsche 911 (997) od pre dve generacije pet godina. On kaže isto. Kvalitet izrade je očajan. Vozačko staklo se spušta veoma sporo u poređenju s drugim modelima automobila a zadnji prozor nije instaliran kako treba. Mada još uvek nije opran, automobil na sebi već ima velike ogrebotine i nekorektno obojena mesta.“

AutoRepublika

(737)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

Pola od toga ima moj Mercedes…

Lola

Rđavu kurcu i dlake smetaju.