1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Da li biste kupili Audi A3 u osnovnoj verziji koja bi izgledala baš ovako?
Da li biste kupili Audi A3 u osnovnoj verziji koja bi izgledala baš ovako?
9

Da li biste kupili Audi A3 u osnovnoj verziji koja bi izgledala baš ovako?

13.18K
9
Podelite sa prijateljima:

Živimo u doba izolacije, samoizolacije, karantina, kako god vam volja… Koliko god to depresivno zvučalo i koliko god nas uglavnom onemogućavalo u realizaciji naših planova i snova, toliko ogromnoj većini populacije daje šansu da završi davno započete priče koje su čekale neko bolje vreme da budu zaokružene i da generalno odradi sve ono za šta se nekada (u pretpandemijskoj eri) nije imalo vremena.

Tako su i zvezde kompjuterske animacije iz kuće koja je potpisana na naslovnoj fotografiji, odlučile da „iscrtaju“ jednu verziju „luksuznog“ hedžbeka za koju veruju da bi mogla da odigra ulogu ulaznice u svet ingolštatskog C segmenta. Razlog kreacije rendera jeste radoznalost autora.

Ima li šampiona koji toliko vole prstenastu marku da bi prihvatili da pazare skupoceni primerak kada bi on posedovao čelične felne i odbojnike u osnovnoj crnoj boji, a sve to ne bi li platili što manju svotu za nov automobil?

Kao što smo izveštavali, Audi je upravo lansirao četvrtu generaciju kompaktnog hedžbeka. Audijev odgovor na, takođe relativno nedavno prezentovanu Mercedesovu A klasu, kao i najsvežiji BMW Serije 1 treće generacije, se poklonio pred publikom i zbog svog izgleda pokupio trenutne simpatije publike.

Pride, verujemo i da je novi A3 očigledno pokupio najbolje što VW grupa ima, u smislu tehnoloških rešenja, pa tako novajlija u kabini poseduje dva velika ekrana, uz svu raskoš plemenitijih materijala koje nudi, u odnosu na bratske hedžbeke​​ Volkswagen Golf, Seat Leon i Škoda Octavia.

Zašto je stil koji promoviše A3 toliko voljen, jasno je vidljivo i na priloženim fotografijama. Mišićaviji blatobrani bude primisli na univerzum koji nosi naziv Audi Sport, dok je posebnu notu atraktivnosti dodala i maska hladnjaka karakteristična za primerke u S-Line paketima opreme.

Uskoro će tržištu biti predstavljene i snažnije verzije, pa se tako očekuje S3 sa oko 300 konjskih snaga, a onda i RS3, čiji petocilindarski linijski motor bi, glatko mogao da odbacuje oko 45o „konja“. Nedavno smo pisali da su iz razvojnog odeljenja Golfa tražili ovu pogonsku jedinicu za vreli hedžbek iz Volfsburga, ali su na kraju ostali kratkih rukava.

E sad, za razliku od bleštavog primerka s gornje dve fotografije, X-Tomi uživa u kreaciji što prizemnijih, što „bazičnijih“ verzija. Majstori su se dosetili, ne samo čeličnih felni i sirovih branika, već i halogene rasvete. Mi bismo konkretan primerak s rendera nazvali Audi H1N1.

Ma koliko ovo proviđenje karikaturalno izgledalo, ono nije toliko daleko od istine kada je uvodna verzija Mercedesove A klase u pitanju. Uostalom, uverite se i sami.

AutoRepublika

(13183)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Za neku gradsku varijantu, onaj sa crnim branicima bi delovao veoma praktično i razumno.

don

Baš to. Nema dalje, vrh!

J4ZZ3R

Sto se tice grada i gradske primene, sve sam vise misljenja da treba uzeti model sa dna ponude, mada mi je prethodni gradski (ženski) automobil bio VW UP! u srednjem paketu opreme, a aktuelni je c3 u top paketu. Zasto ipak nisam uzeo sa dna kace? Pa zato sto proizvodjaci svesno ne zele da prodaju basic varijantu i namerno je naruzuju. Celicne felne nisu samo celicne i sa ratkapnama vec su i premale i daju utisak kolica za supermarket spolja, a enterijer je tek katastrofa… Ja mislim da bi rsum napravio automobil koji bi spollja bio pragmatican, ne ojadjen, vec… Pročitaj više »

moron

„Proizvodjaci ne zele da kupac svojom kupovinom ispuni svoje emotivne prioritete, vec ako insistira na racionalannoj kupovini zele da ga kazne i jedino zadovoljstvo pruzaju u full paketu.“

Veoma lepa misao. Istinita.

Rikošet

Čini mi se da je Fiat nekad na početku prodaje aktuelne generacije nudio Pandu u toj varijanti, koja je sa crnim branicima još i bila vizuelno pristojna…

igi

Ja mislim da bi rsum napravio automobil koji bi spollja bio pragmatican, ne ojadjen, vec svesno dizajniran za zastitu i laku popravku ogrebotina… – Dačija.

Dikh tu kava

Odličan. Verovatno bi ovako izgledao svaki Audi kad bi ga BMW outsource-ovao..

Bungi

Poenta je upravo u tome da proizvođači isti proizvod ( automobil na istoj platformi) upakuju u različito pakovanje i prodaju različitim kategorijama kupaca po različitim cijenama stvarajući privid da se radi o kvalitativno različitim proizvodima.U Mikroekonomiji se ta pojava naziva“trećestepena diskriminacija cijena“. Primjer:Škoda Oktavija, VW Golf i Audi A3.

Joseph

Ja sam gledao da kupim novo auto kad mi je Ford Focus navršio 210 000km, gledao sam šta si mogu priuštit i ispadne auto nekih 18-20000€ izgledaju ružno i sa jako malo opreme, na kraju sam kupio auto vrijednosti od 30 000€. Auto nije novo već 1.5 godinu staro, uvezao ga sam iz Njemačke, sa svim davanjima i registracijom oko 14 000€ 50 000km, 100kw cdti, full oprema osim kože i skalpajućih retrovizora iz Opelovog salona. Sreća imam bliskog rođaka koji radi u Opela 30 godina pa mi je sve sredio.