1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Toyotin patent radnog autonomnog vozila – idelan pomoćnik za velike kupovine
Toyotin patent radnog autonomnog vozila – idelan pomoćnik za velike kupovine
1

Toyotin patent radnog autonomnog vozila – idelan pomoćnik za velike kupovine

194
1
Podelite sa prijateljima:

Zamisao za ovo vozilo kao da je izašla iz glave Džordža Lukasa, inspirisana droidima i robotima.

Da li to Toyota istražuje nove mogućnosti što se prevoza tiče? Da, ali ne za ljude već za robu i zalihe kupljene u prodavnicama. Patent koji je zaštitila japanska marka fokus stavlja na nešto što naziva „autonomno radno vozilo za prodavnice kućnih potrepština“.

Ova primena je moguća za obavljanje različitih poslova ali se ovo autonomno vozilo generalno vrti oko ideje unapređivanja načina na koji kupujete potrepštine u omiljenoj prodavnici. Recimo, već ste napunili „gepek“ svog SUV-a, a neophodno je da do kuće dovezete još nešto, dovoljno kabasto da predstavlja problem što se transporta tiče. Bez brige, samo treba da zatražite od autonomnog radnog vozila preuzme obavezu oko dodatne robe i isprati vas do kuće, istovari sve za vas a zatim se automatski vrati do prodavnice.

Takođe postoji ideja o autonomnom vozilu poput velikih, pratećih kolica za kupovinu, koje vas prati između rafova dok birate ono što želite da kupite. Ovo autonomno vozilo zatim odlaže robu u svoju skladišnu jedinicu a može da služi kao mobilni transakcioni terminal, tako da plaćanje možete završite odmah na licu mesta.

Zaista zgodno, posebno u ova vremena kada je imperativ „ne pipati“ sve i svašta, a roba koju kupujete može daljinskim putem da bude isporučena. Toyota kaže da autonomno vozilo može biti pogonjeno na razne načine, uz pomoć baterija, gorivnih ćelija i regularnog goriva. Takođe, ono ne mora biti ograničeno na točkove, tako da ako živite na nenaseljenom ostrvu, ni to nije problem.

AutoRepublika

(194)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
D_C

A sta ce mu kabina, prozori i vrata kad je autonomno?