1. Home
  2. Vesti
  3. BMW plasirao osetno manje vozila u prvom polugođu ove, spram prošle godine
BMW plasirao osetno manje vozila u prvom polugođu ove, spram prošle godine
6

BMW plasirao osetno manje vozila u prvom polugođu ove, spram prošle godine

216
6
Podelite sa prijateljima:

Proizvođač automobila iz Minhena koji uživa u premijum statusu iako proizvodi i prodaje automobile u serijama koje po broju premašuju one iz narodnih brendova, kompanija BMW je u toku prvih šest meseci 2022. godine prodala za skoro sedminu vozila manje nego što je to uspela u prvom polugodištu 2021.

Kao obrazloženje za negativan trend rasta obima prodaje je navedena problematika vezana za lanac nabavke elektronskih komponenti, ali i mere prevencije širenje globalne zaraze novim korona virusom, koje su bile posebno stroge u Narodnoj Republici Kini.

Nemačka grupacija koja pored matične marke BMW kontroliše i Mini i Rolls-Royce je u intervalu od 1. januara do 3o. juna koji ispratismo pre desetak dana, otpremila ka distributerima 1,16 miliona četvorotočkaša, saznasmo juče na osnovu objave iz koncerna. U principu, to je za 13,3% skromniji rezultat od postignutog u komparativnom periodu iz  2021. godine. Nema razloga da sede glave bavarskog diva previše tuguju jer je poznato da su prodajni rezultati prošle godine bili rekordni u kompletnoj istoriji nemačke kompanije.

Verujemo da je posebno zanimljivo izdvojiti činjenicu da je obim prodaje najveći udarac pretrpeo tokom drugog tromesečja 2022. kada je otpremljeno za petinu manje četvorotočkaša no lani. Ipak, trebalo bi naglasiti da je procvat realizacije registrovan u segmentu električnih vozila gde je prodaja eksplodirala (+110%), što će reći da je u polugođo o kom izveštavamo, otpremljeno blizu 76 hiljada baterijskih četvorotočkaša s amblemima marki BMW i Mini.

Posebno poslednje navedena sekvenca iz saopštenja za javnost koje je juče lansirao BMW indikuje veliku dozu verovatnoće da će Bavarci ove godine uspeti da udvostruče prodaju vozila iz segmenta BEV, naspram one koja je generisana tokom nezaboravne (rekordne) 2021.

AutoRepublika

(216)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Jos kada bi dali i profit, pa da vidimo koliko više su zaradili, iako imaju 13% manju prodaju. Sa ovim cenana, svi proizvodhaci su u plusu, iako manje proizvode. Samo su kupci u minusu, kupuju preplacena vozila.

DUDE

Aj’da se ne lazemo: ocajan dizajn, a kvalitet u padu.
BMW prvo dizajnira ruzan auto, pa ubedjuje kupce da je lep. Umesto da prvo pita kupce sta zele, pa da onda naprave takav BMW.

Renault Terminator

Na žalost,ne samo BMW,već ja mislim da sve proizvođače baš boli mudo Marjanovo šta želimo ti,ja,Mirko,Hans…Isto kao i ti o BMW-u (i ja tako mislim) tako ja mislim i o Renaultu..

Izmenjeno 1 godina pre od strane Renault Terminator
BB

Baš u četvrtak išao na tehnički sa Mokkom, a momak iz BMW salona se naslonio na krov i veli: A jesu ga napravili… A koliko košta? 🙂
Ptam ga ja da li ima auta, tj. BMW-a … Veli, redovno stižu, osim petice, ona je u problemu zbog kablova iz Ukrajine…

moron

Kako nam je Mokka sada kada je „legalna na drumu“ ?

😊😊😊

moron

Pa, ako je KIA u istom periodu pala nešto preko 4% (tako je bilo u onom tekstu na AR?), pa što ne bi BMW pao 13% … 😊