1. Home
  2. Vesti
  3. Već trećina vozila kompanije Taxi Stockholm ima električni pogon
Već trećina vozila kompanije Taxi Stockholm ima električni pogon
0

Već trećina vozila kompanije Taxi Stockholm ima električni pogon

553
0
Podelite sa prijateljima:

Taksi udruženje švedske prestonice Stokholma je tokom protekle godine značajno uvećalo broj elektromobila u floti. Samo je četiri procenata flote taksi vozila tokom leta 2022. godine posedovalo električi pogon, dok danas grupa takvih četvorotočkaša doseže cifru od oko 500 vozila, što čini trećinu od ukupnog broja četvorotočkaša angažovanih u ove namene.

Tranzicija se dakle odigrava bržim tempom od očekivanog, objavljuje kompanija Taxi Stockholm. To društvo ima nameru da sva vozila u službi budu elektropokretana, najdalje do 2030. godine.

„Ponosni smo na to što smo bili u prilici da ubrzamo prelazak na električne automobile i očekujemo da nastavimo da premašujemo sopstvene ciljeve. To pokazuje da su naši napori i ulaganja u održiv rast poslovanja počeli da se otplaćuju. Želimo da poslužimo kao uzor u našoj delatnosti i odlučni smo da nastavimo da predvodimo tranziciju, govori Pernila Samjuelson, vršilac dužnosti u firmi po imenu Taxi Stockholm.

Kompanija sada takođe želi da klijentima olakša postupak rezervacije električnog automobila.  Taxi Stockholm će u 2024. godini omogućiti putnicima da prilikom rezervacije usluge, isključivo traže električni automobil, ako to požele.

„Ovo unapređenje će kupcima doneti mogućnost izbora. Mi smo vodeća taksi kompanija glavnog grada Švedske i prirodno je da preuzimamo odgovornost u kontekstu priče o zelenoj tranziciji,“ zaključuje Pernila.

Taxi Stockholm je još 2018. godine uključen u studiju KTH-a koja je poslužila istraživačima da utvrde da električni automobili čine posao profitabilnijim. Ovo uprkos činjenici da je kupovna cena u to vreme bila dvostruka u poređenju sa odgovarajućim dizel automobilom. Posebno je bilo isplativo u Arlandi gde električni taksiji imaju brzu traku.

AutoRepublika

(553)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments