1. Home
  2. Vesti
  3. Nemačke vlasti zatražile od automobilske industrije da pomogne u proizvodnji medicinske opreme
Nemačke vlasti zatražile od automobilske industrije da pomogne u proizvodnji medicinske opreme
0

Nemačke vlasti zatražile od automobilske industrije da pomogne u proizvodnji medicinske opreme

210
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka vlada je zatražila od domaćih proizvođača automobila da razmotre mogućnosti prozvodnje medicinske opreme, posebno stvari kao što su medicinske maske i respiratori.

Molba je deo širih napora vlasti da se industrijski i proizvodni kapaciteti iskoriste za efikasniju borbu s koronavirusom, te da se izbegnu „uska grla“ u snabevanju ključnim medicinskim komponentama, izjavili su neimenovani izvori, koji su želeli da ostanu anonimni, jer ovi pregovori nisu javni.

„Odluka je na kompanijama. One moraju same da donesu odluke“, rekao je porparol ministarstva ekonomije.

VW je u petak saopštio da je oformio radne grupe da bi uvideo na koji način može da iskoristi 3D štampače u proizvodnji respiratora. Dok je medicinska oprema nova oblast za kompaniju, ona bi mogla da započne proizvodnju čim dobije neophodne informacije, rekao je glasnogovornik Volkswagena.

Nemački gigant ima više od 125 industrijskih 3D štampača, koji su do sada uglavnom bili korišćeni za proizvodnju komponenti automobilskih prototipova.

Šef VW-a, Herbert Dis, u subotu je izjavio da je kompanija započela širenje proizvodnih kapaciteta za medicinske maske u Kini, kao i da daje podršku nemačkim vlastima s instrumentima za merenje temperature, maskama, sredstvima za dezinfekciju i opremom za dijagnozu.

Daimler je takođe primio poruku vlasti i trenutno razmatra opcije. Uz VW, kompanija iz Štutgarta se složila da donira više od 300.000 zaštitnih maski iz postojećih zaliha zdravstvenim organizacijama.

Politički lideri u SAD i Evropi su intenzivirali razgovore u vezi s angažovanjem privatnih kompanija širom industrije u borbi protiv koronavirusa, jer je broj zaraženih i preminulih sve veći. U nekim bolnicama u Španiji, doktori i sestre su navlačili kese za smeće na ruke da bi se zaštitili od zaraze.

U Velikoj Britaniji, inženjerski konzorcijum, koji uključuje McLaren i Nissan, razvio je prototip respiratora za hitne slučajeve, koji bi do kraja nedelje mogao da bude odobren za upotrebu.

Kao što smo već izvestili, Fiat i Ferrari su u pregovorima sa Siare Engineeringom, najvećim proizvođačem respiratora u Italiji.

General Motors sarađuje s kompanijom Ventec Life Systems, da bi ovom proizvođaču medicinske opreme omogućio dodatnu logistiku i ekspertizu u proizvodnji više respiratora. GM je saopštio da bi mogao da iskoristi višak fabričkog prostora za proizvodnju respiratora.

Šef Tesle, Ilon Mask, koji je inicijalno umanjivao rizik po zdravlje koji predstavlja širenje koronavirusa, u subotu je postavio „tvit“ u kojem kaže da je razgovarao s firmom Medtronic vezano za proizvodnju opreme koja život znači.

AutoRepublika

(210)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments