1. Home
  2. Vesti
  3. FCA će proizvoditi zaštitne maske u jednoj od fabrika u Aziji
FCA će proizvoditi zaštitne maske u jednoj od fabrika u Aziji
1

FCA će proizvoditi zaštitne maske u jednoj od fabrika u Aziji

129
1
Podelite sa prijateljima:

Šef FCA, Majk Menli, rekao je zaposlenima da će italo-američki gigant pomoći s proizvodnjom maski tokom trajanja epidemije koronavirusa.

Menli je saopštio da će jedna od fabrika u Aziji biti konvertovana u pogon za proizvodnju medicinskih maski, s ciljem da se isporučuje milion komada mesečno. Ovo je deo tekućih napora FCA i Ferrarija da pronađu načine da pomognu Italiji u proizvodnji medicinske opreme kao što su respiratori.

I FCA i Ferrari, koje kontroliše Exor, investiciona firma porodice Anjeli, u dogovorima su sa Siare Engineeringom, najvećim proizvođačem respiratora u Italiji, u cilju da pomognu da se proizvodnja ovih mašina koje život znače udvostruči.

Fiat Chrysler je stopirao rad u većini fabrika širom sveta, dok je Ferrari takođe ukinuo proizvodnju u dva italijanska pogona.

„Neophodno nam je da prekid rada u fabrikama iskoristimo da se snabdemo potrebnim resursima, da bismo se suočili s vanrednim stanjem“, rekao je predstavnik UILM sindikata, Đanluka Fiko, dodavši da se nada da će i druge velike kompanije pratiti primer FCA.

AutoRepublika

(129)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
don

Da su samoinicijativno to uradili i objavili bez da traže da ih drugi slijede , bilo bi kako treba učinjeno, ovako je samo po direktivi…dok Nijemci šalju 3 miliona tabletica (vjerujem da nije ostalo ništa u njemačkoj) preko bare kao donaciju, jer navodno sa sumamedom pomaže protiv virusa.