1. Home
  2. Vesti
  3. Isporuke Tesle Cybertrucka kreću sledećeg meseca, ali…
Isporuke Tesle Cybertrucka kreću sledećeg meseca, ali…
3

Isporuke Tesle Cybertrucka kreću sledećeg meseca, ali…

415
3
Podelite sa prijateljima:

Teško da je neki automobilski model dobio više narudžbina pre nego što je ijedan primerak sišao sa proizvode trake nego što je to slučaj s modelom po imenu Tesla Cybertruck. Prošle su četiri godine od kada je predstavljen u konceptnom izdanju, i američki proizvođač vozila je odmah krenuo da prima uplate. I primio ih je približno dva miliona do sada.

Doduše, rezervacija ne znači da će te mušterije zaista kompletirati kupovinu, ali ako do toga dođe, američkom proizvođaču vozila će biti potrebno minimalno pet godina samo da napravi naručene primerke.

Cybertruck je trebalo da krene s proizvodnjom još pre nekoliko godina, ali epidemija virusa korone i problemi sa snadbevačima su rezultirali time da još uvek čekamo na ovaj električni kamionet. Ilon Mask je nedavno najavio da će serijski Cybertruck krenuti sa proizvodnjom narednog meseca u fabrici u američkoj saveznoj državi Teksas, a da će prvi primerci biti isporučeni kupcima poslednjeg dana novembra. Kada fabrika bude radila punom parom, godišnje bi sa proizvodnih traka trebalo da silazi preko 125 hiljada jedinica ovog modela, a do 2025. godine i dvostruko više.

Sve je to lepo u teoriji, ali Mask upozorava javnost da će biti potrebno da prođe još neko vreme pre nego što sve bude išlo po planu. Njegova pretpostavka je takva da će kupci morati čekati oko osamnaest meseci na isporuku i da će se u fabrici u početku praviti samo one bogato opremljene konfiguracije sa visokom cenom, da bi se opravdale velike investicije.

Svi oni potencijalni kupci, koji su naručili Cybertruck tako što su uplatili depozit od sto američkih dolara, su već kontaktirani i od njih je zatraženo da se odluče da li će kompletirati kupovinu. Mask nije želeo da otkrije koliko kupaca je odlučilo da zaista kupi Cybertruck, ali je rekao da je „zadovoljan rezultatima“.


Prvi čovek brenda je zatim pričao o samoj razvoju i kako nije bio spreman da odobri serijsku proizvodnju sve dok i najmanja mana nije uklonjena. Jedan od razloga za takvu strategiju je ležao u iskustvu s prethodnim modelima firme, kao što su Model X, Y, S i 3, koji su često ismevani od strane publike, najpre zbog loše završne izrade i pratećih nedostataka.

Tesla danas ipak posluje mnogo bolje, pa samim tim i ne postoji neka žurba da Cybertruck bude ishitreno poslat na tržište. Mask kaže da je vozio serijski model i da zadovoljava čak i njegove visoke standarde.

Biznismen iz Južnoafričke Republike kaže da je rad s nerđajućim čelikom izuzetno težak i skupocen proces. Na pitanja novinara da li žali što nije izabrao aluminijum kao recimo rivalski kamionet Ford F-150 Lightning, nije dao ni potvrdan ni negativan odgovor, već je samo rekao, „Cybertruck je najbolji Teslin model ikada proizveden“. Dodao je da i dalje ima planove da otvori još jednu fabriku u Meksiku, ali nije želeo da ulazi u detalje.


Bilo kako bilo, ostaje nam nešto više od mesec dana da vidimo test vožnje medija i njihove utiske. Ne sumnjamo da će Dag Demuro dobiti priliku da ga testira i pre toga…

AutoRepublika

(415)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Dva miliona porudzbina za ovu hladnu limenu konzervu?! Ne zelim da se bavim ovom temom.

S mile

Da je pametan da snimi Povratak u Buducnost sa Cybertruckom. Uz extremno dobru reklamu. Razbio bi se od prodaje. Medijski bi ga uzdigao jos vise. A to danas prodaje…

Ne ulazim u kvalitete i dizajn samog auta. Extreman jeste, svakako.

Matija

Dobra ideja! Za Holivud bi bio super! 🙂