1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. “Škodini petlići” pripremaju jedinstveni spajder na bazi Scale
“Škodini petlići” pripremaju jedinstveni spajder na bazi Scale
0

“Škodini petlići” pripremaju jedinstveni spajder na bazi Scale

356
0
Podelite sa prijateljima:

Serijske verzije Škodinih modela su poznate po praktičnosti i upotrebljivosti, ali zato, jednom godišnje iz kompanije stižu konceptni automobili koji nemaju dodirne tačke s realnošću a još manje sa imidžom marke. Razvoj i konstrukcija takvih vozila je poverena učenicima Akademije Škode koja radi u Mladoj Boleslavi, počev od 2013. godine. 

Radi se o nastavnoj ustanovi nalik koledžu, gde se pojedinci obučavaju za rad u fabrikama i razvojnim centrima Škode. Oko 900 polaznika je aktivno svake školske godine i oni bivaju nagrađeni za svoj trud tako što dobijaju priliku da rade na razvoju sopstvene mašte i ličnih sposobnosti u smislu kreiranja automobila.

Počev od 2014. godine, studenti iz ove akademije su potpisali šest odličnih automobila koji predstavljaju varijaciju na temu serijskih verzija. Videli smo maleni spajder CitiJet, FUNstar pikap kamionet, kupe Atero, Element električni bagi, Sunroq kao SUV kabriolet a naposletku još jedan pikap kamionet s nazivom Mountiaq.

Sada je pred nama set od dva crteža sedmog po redu unikatnog četvorotočkaša. Još uvek nije kršten, ali je zato Škoda stavila na uvid javnosti i par pratećih opisa, uz priložene ilustracije.

Ovog puta je tim od dvadeset studenata osmislio spajder, dok im je za osnovu poslužio novi hedžbek Škoda Scala. Posedovaće jedan par vrata, kao i par (prednjih) sedišta, dok će prostor pozadi biti nalik ostalim roudster verzijama. Međuosovinski razmak deluje neizmenjeno u odnosu na donorski model, ali je zato nov enterijer, to jest trim u kabini.

U ovoj fazi bismo još mogli da dodamo da su „klincima“ podršku pružali iskusni inženjeri a da je razvoj projekta nadzirao šef dizajna marke Škoda, Oliver Stefani.

Premijera unikatnog spajdera je zakazana za početak juna, a do tada ćemo svakako viđati još tizera.

AutoRepublika

(356)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments