1. Home
  2. Vesti
  3. UAZ Hunter dobija električnu verziju
UAZ Hunter dobija električnu verziju
2

UAZ Hunter dobija električnu verziju

660
2
Podelite sa prijateljima:

Lepe vesti za ljubitelje ruskih automobila, posebno onih s oznakama UAZ-a. Terenac Hunter će prema najavama iz najveće države na svetu, uskoro dobiti dve nove verzije. Reč je o tome da se uvodi varijanta koja će koristiti električni pogonski sklop, dok će druga pridošlica u ponudi biti ona s obručem upravljača na desnoj strani.

Obe modifikacije su razvijene od strane kompanije MW Motors. Ko nije čuo za ovu firmu, treba da zna da joj je sedište u Češkoj Republici, dok se više pojedinosti o kompaniji i njihovom radu može pročitati na tamošnjem portalu Drom.

Električni SUV će se prodavati pod imenom MWM Spartan. Elektomobil se neće stilski razlikovati od originalne verzije, ali će zato u tehničkom smislu, to biti potpuno drugačiji četvorotočkaš. Pogonska jedinica ZMZ je potpuno uklonjena, dok je na njeno mesto instaliran električni motor. Zavisno od izabrane verzije, ruski SUV će biti opremljen baterijama kapaciteta u rasponu od 56 do 90 kWh.

Logično je da će baterijski UAZ zadržati sistem pogona na sve točkove uz redukciju prenosa. Prema navodima razvojnog tima, automobili sa oznakama Spartan su osmišljeni tako da zadovolje potrebe specifičnih korisnika. Ciljna grupa su zemljoradnici, šumarska industrija, rudarske kompanije, kao i praktično svi oni koji su na neki način vezani za kretanje po negostoljubivim terenima.

Verzija sa električnim agregatom će na tržište neposredno nakon završetka finalne faze testiranja, koja se inače upravo privodi kraju.

Drugi projekat Huntera će za krunu imati, kao što rekosmo, izradu verzije s volanom postavljenim na mestu tako da je vožnja u državama u kojima se motornim vozilom kreće levom stranom kolovoza, bude lagodna. Na taj način, vrata ruskom UAZ-u se otvaraju na tržištima koje je kompanija napustila još krajem devedesetih godina prošlog veka.

AutoRepublika

(660)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Japanautofan

Terenac koji ne sme da se udaljava vise od par kilometara ne od asfalta nego od uticnice za struju ???
Mozda po šumi agregate budu postavljali,ko zna ?

Бранило

Зар ниси чуо да Руси развијају Теслин систем за пренос електричне енергије кроз атмосферу…