1. Home
  2. Vesti
  3. Za sada, Honda želi da se Type R oznaka nalazi isključivo na Civicu
Za sada, Honda želi da se Type R oznaka nalazi isključivo na Civicu
4

Za sada, Honda želi da se Type R oznaka nalazi isključivo na Civicu

209
4
Podelite sa prijateljima:

U junu 2020. će biti tri godine otkada je glavni inženjer Honde, Hideki Macumoto, rekao da kompanija radi na više varijanti Civica Type R. Doduše, verzije s pogonom na sve točkove nema ni na vidiku a nedavni izveštaj čini sliku jasnijom.

Hideki Kakinoma, projekt lider Civica Type R za 2020. modelnu godinu je rekao da „Honda nema neposrednih planova za Type R modelima van Civicove porodice“. Širenje kultne oznake na krosover ne dolazi u obzir, a u međuvremenu, ni Acura nema pristup Type R bedžu, jer luksuzna filijala koristi „Type S“.

Sećamo se vremena Integre u Type R konfiguraciji. Originalni NSX je takođe bio u ponudi s dotičnim specifikacijama kao NSX-R na domaćem, japanskom tržištu. Pitanje je, zašto Honda namerava da popularnu oznaku zadrži isključivo za Civic, umesto da je podari i drugim modelima?

„Odluka protiv ekspanzije Type R imena je stvar puritanizma“, stoji u izveštaju Honde. To je kontraproduktivno rekli bismo, ukoliko pogledamo šta rade Nemci, poput BMW-a i Mercedesa, koji „M“ i „AMG“ oznake lepe na sve i svašta. Međutim, to im očigledno donosi dodatni profit.

U redu, trenutno je teško zamisliti koji bi model Honda mogla da pridruži Civicu Type R. NSX je u SAD pod Acurinim značkom. Međutim s druge strane, japanska kompanija je u 2019. prodala više automobila nego u bilo kojoj drugoj godini od svog osnivanja.

To je očigledan indikator da Honda neće primeniti Type R formulu na neki drugi putnički automobil ili ne daj bože SUV, ne bi li povećala prodaju. Cirkulišu glasine o tome da bi Jazz mogao da dobije „naoštreni“ tretman, o čemu smo već pisali, ali zvanične potvrde do sada nije bilo.

AutoRepublika

(209)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Stari Dejan

Odluka protiv ekspanzije Type R imena je stvar puritanizma“, stoji u izveštaju Honde. To je kontraproduktivno rekli bismo, ukoliko pogledamo šta rade Nemci, poput BMW-a i Mercedesa, koji „M“ i „AMG“ oznake lepe na sve i svašta. Međutim, to im očigledno donosi dodatni profit.

Uh što volim kad neko ovako „profesorski zavrne uši“ …

s mile

s jedne strane DA, ali s druge…. moraju se prilagođavati tržištu, porše kada je krenuo sa dizelašima / SUVovima bilo je drvlje i kamenje po njima, ali su s druge strane podigli prodaju debeloooo

Maserati sa SUVOm… ima previše primera gde je anti puritanizam debelo napunio džepove firme

moron

Da, ali … Juče smo ovde čitali vest i za Hondu Civic Type R Sport Line, zar ne? Ipak će taj „Sport Line“ biti malo više „civilni“ od dosadašnjeg ( „normalnija“ dimenzija guma i sl. ), tako da je i to na neki način „atak“ (mada, blag) na oznaku „Type R“ i šta ona predstavlja.

TNT

Ako se ne varam, Type R i Type S su svojevremeno bili korišćeni i za Akord – ali pošto ga više nema u ponudi, nemaju na šta da stave. Type S Sivik je bila oznaka za model sa 3 vrata, što je bilo pomalo zbunjujuće, tako da nije baš puritanizam nego lutanje…