1. Home
  2. Vesti
  3. Nekada je Euro NCAP bio noćna mora brenda Dacia, sada su u toj ulozi Kia i Suzuki
Nekada je Euro NCAP bio noćna mora brenda Dacia, sada su u toj ulozi Kia i Suzuki
0

Nekada je Euro NCAP bio noćna mora brenda Dacia, sada su u toj ulozi Kia i Suzuki

381
0
Podelite sa prijateljima:

Bezbedonosne ocene se dodeljuju različitim modelima automobila na osnovu serija testova koje je osmislio i dizajnirao Euro NCAP, a koji simuliraju pojednostavljene okolnosti u kojima se u stvarnom životu događaju scenarija, koja često ishoduju povredama ili smrću putnika.

Počev od 2016. godine, vozila su ocenjivana dvostruko. Jedna ocena se odnosi na primerke opremljene standardnom opremom, odnosno samo onom kojom raspolaže apsolutno svaki proizvedeni primerak, dok je druga ocena utemeljena na primercima opremljenim takozvanim “bezbedonosnim” paketom.

Naša poseta informativnom portalu Euro NCAP nas je ostavila u čudu i navela da razmišljamo o tome koliko se brzo stvari menjaju u automobilskom svetu.

Početkom septembra smo, kroz rubriku Vesti, izvestili o nekoliko novih modela automobila koji su dobili maksimalne ocene na ovim važnim testovima, odnosno objavili smo saopštenja marketinški službi distributera ovih vozila u Srbiji. Pretpostavka da nisu svi imali čime da se pohvale, pa su smatrali da to javnost ni ne zanima, se pokazala ispravnom.

Naime, po nezavidnom rejtingu se ističu brendovi, u prvom redu Kia, pa potom i Suzuki. U poslednjem talasu testiranja, loše ocenjeni modeli južnokorejskog proizvođača su: Picanto, Rio i Niro, odnosno svi najnoviji to jest poslednje testirani modeli, koji su uglavnom dobijali po tri zvezdice u osnovnoj opremi, odnosno četiri zvezdice u najskupljim paketima opreme. Identično je prošao i model Suzuki Swift.

Potpuno atipično za Ford, koji, generalno, ima odlične bezbedonosne ocene, uključujući i maksimalno ocenjenu novu Fiestu, model Mustang je kompletno razočaranje, jer je tek u ponovljenom testu uspeo da prikupi tek tri zvezdice.

Pozivamo vas da i sami, sa vremena na vreme, a posebno pre odluke o kupovini automobil, analizirate rezultate testova sa priloženog linka.

(381)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments